Kommentti: Manse PP teki sen, mitä pelättiin, mutta mihin ei haluttu uskoa

5:26
Tulosruutu: Manse PP juhlii seurahistorian ensimmäistä miesten Suomen mestaruutta.

Tamperelainen Manse PP juhli sen miesten seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta loppuunmyydyn Kaupin pesäpallostadionin edessä sunnuntaina. Tamperelaiset kaatoivat finaalisarjassa Kouvolan Pallonlyöjät värikkäiden vaiheiden jälkeen otteluvoitoin 3–2.

Moni ei muista, että aiemmin puolivälierissä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan se oli vain yhden lyönnin päässä siitä, että myöhemmin Keskustorin suihkulähteessä jatkuneet mestaruusjuhlat olisivat jääneet välistä. 

Viimeisen vuoden aikana pesäpallopiireissä on puhuttu kovempaan ja supistu pienempään ääneen Tampereen tapahtumista. Vasta toiseen miesten Superpesis-kauteen tullut Manse PP oli lyönyt kättä takataskulle ja hankkinut Kauppiin yhden nimekkäimmistä joukkueista 2000-luvulla.

Tamperelaisten ryhmä vilisi pesäpallotähtiä. Se tutui kiinnostavan muuallakin, sillä Manse PP keräsi kauden aikana vierasotteluissa eniten yleisöä katsomoihin.

Ostojoukkueeksi haukutun joukkueen rakentamisen hintalapusta on riittänyt erilaisia näkemyksiä. Joidenkin arvioiden mukaan projekti on maksanut puoli miljoonaa euroa, mutta esimerkiksi lukkari Juha Puhtimäki toimii seurassa ympäri vuoden töissä. Vielä finaalien aikaan kulisseissa nahisteltiin siitä, kumpi joukkue, Kouvola vai Tampere on isommalla rahalla kasattu.

Monilta osin hieman vanhanaikainen ja perinteisiin luottava pesäpallo yhteisö ei ollut valmis hyväksymään tapaa, jolla joukkue oli rakennettu, kun vuosi aiemmin seura oli juhlinut nousua pelaamalla miesten Superpesikseen. Niin, ja muuten. Ostojoukkueen yksi parhaiten palkatuista pelaajista, Tuomas Jussila oli se ratkaisija puolivälieräsarjassa kauden jatkumiselle.

Ennen kauden alkua Manse PP kuului suurimpiin mestarisuosikkeihin, mutta suurin kysymys oli se, miten joukkue hitsaantuisi yhteen. Muilla paikkakunnilla rystyset puristivat pesäpallomailaa ja toinen toisilleen vakuutteli, että ei pesäpallossa näin voi menestystä rakentaa.

Pelinjohtaja Matti Iivarinen piti kuitenkin langat käsissään ja runkosarjasta lähtien Manse PP:n kannattajat ja seurayhteisö saivat nauttia työn tuloksista.  

Kaikkiaan tamperelaiset nostivat pesäpalloilun uudelle tasolle ja pitkälti heidän ansiostaan pesäpallo on tällä hetkellä suositumpaa kuin koskaan aiemmin 2000-luvulla. Nyt koko lajilla on iso mahdollisuus ottaa entistä suurempi markkinatila Suomessa, ja isojen kaupunkien mukaantulo tekee vain hyvää.

Ehkä on aika siirtyä naapurin tekemisestä omaan tekemiseen, ja pitkässä juoksussa se voi tuoda kaikkialla saman lopputuloksen, mitä eilen Tampereella nähtiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja