Mestarisuosikilta tymäkkä MM-avaus – tilastoihin taottiin järjetön lukema

Espanja kuuluu naisten jalkapallon ehdottomiin huippumaihin, mutta MM-lopputurnauksessa se ei ole vielä tehnyt läpimurtoa maailman huipulle. MM-kisojen avausottelussaan joukkue kuitenkin esitti vahvaa ja iloista hyökkäyspelaamista. Mestarisuosikkeihin lukeutuva Espanja voitti Costa Rican selvästi maalein 3–0.

MM-kisoihin tulikuumassa voittoiskussa tullut Espanja tyrmäsi Costa Rican heti avausjaksolla vieden sen ylivoimaisella tavalla nimiinsä 3–0.

Espanjan ylivoima oli tilastollisesti vieläkin suurempi. Maa loi ottelun aikana peräti 46 maalipaikkaa.

Ensimmäinen osuma merkittiin Costa Rican omaksi maaliksi, sillä pallo kimposi epäonnekkaasti Valeria del Campon kautta maaliin 21. minuutilla Esther Gonzalezin keskityksestä. Sen jälkeen Espanjan hyökkäysmylly tuotti muutamassa minuutissa kaksi osumaa lisää, kun Aitana Bonmati ja avausmaalia juoninut Gonzalez saivat pallon maaliin.

Espanjalla oli monta muutakin tilaisuutta tehdä lisäosumia, kuten Jennifer Hermoson laukoma rangaistuspotku, jonka Costa Rican Daniela Solera kuitenkin torjui.

Melkoinen jalkapallon tilastokummajainen on se, ettei Espanja ole vielä koskaan ollut edes neljän parhaan maan joukossa naisten MM-kisoissa. Maa on nyt kolmatta kertaa mukana. Naisten jalkapallon maailmanlistalla Espanja on sijalla kuusi.