Espanjalta hengästyttävä lähtö MM-kisoihin – Costa Rica jäi täysin jyrän alle, nuori teinitähti keskipisteessä

Espanjan maalintekovoimaa kohtaan esitettiin ennen MM-kisojen alkua epäilyksiä, mutta avausottelu Costa Ricaa vastaan nakersi pohjaa kritiikiltä. Espanjaa voitti ottelun lopulta peräti 7–0.

Viime vuoden EM-kisoissa Italialle välieräottelun rangaistuspotkuilla hävinnyt Espanja aloitti ottelun railakkaalla pallonhallintapelillä ja osoitti heti pystyvänsä avaamaan keskustan kautta myös vastustajien matalia puolustusblokkeja.

Erityisesti Espanjan maajoukkueen nuorin arvokisoissa esiintynyt pelaaja, Gavi, 18, yhdessä joukkuetovereidensa Pedrin ja Sergio Busquetsin kanssa, pitivät lyhytsyöttöpelaamisellaan otteen Espanjalla.

Maalit nähtiin tasaisella syklillä: 11. minuutilla osui Dani Olmo, 21. Marco Asensio ja 31. Ferran Torres rangaistuspotkusta.

Toisella puoliajalla Torres osui toisen kerran ennen kuin Gavi tälläsi kisojen kenties hienoimmalla osumalla suoraan ilmasta lukemiksi 5–0. Carlos Soler ja vaihdosta kentälle tullut Alvaro Morata viimeistelivät loppulukemat 7-0.

Espanja kohtaa sunnuntaina kisojen avausottelussa aiemmin päivällä Japanille hävinneen Saksan. Costa Rica kohtaa puolestaan sunnuntaina Japanin.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 19.59. Lisätty ottelun lopputulos ja toisen puoliajan tapahtumat.