Suomalaistuomari teki isoja päätöksiä jalkapallon MM-kisoissa – tästä törkyniitistä viuhui suora punainen

Katso törkytaklaus videolta.

Jalkapallon naisten MM-kilpailut jatkuivat varhain perjantai-aamuna Nigerian ja Kanadan välisellä ottelulla, jossa MM-kisadebyyttinsä teki suomalaistuomari Lina Lehtovaara.

Avausjaksolla ei maaleja nähty. Toista jaksoa säväyttivät kaksi VAR-tarkastusta, joista ensimmäinen johti Kanadan rangaistuspotkuun. Sitä laukomaan asteli maajoukkuejalkapalloilun kaikkien aikojen maalintekijä Christine Sinclair (190 osumaa). Hän kuitenkin epäonnistui Nigerian maalivahti Chiamaka Nnadozien tehdessä loistotorjunnan.

Ottelun kohahduttavin koettiin lisäajalla, kun Nigerian Deborah Abiodun taklasi törkeästi Kanadan Ashley Lawrencea. Lehtovaara asteli toistamiseen VAR-näytön eteen ja tuomio oli selvä, Abiodunille suora punainen kortti. Lawrence pystyi rajusta kontaktista huolimatta jatkamaan ottelu.

Maaleja ei ottelussa lopulta nähty, joten hallitsevan olympiavoittajan Kanadan oli tyytymineen pistejakoon Nigerian kanssa. MM-kisat jatkuvat perjantaina Filippiinien ja Sveitsin sekä Espanjan ja Costa Rican välisillä otteluilla.

Katso törkytaklaus pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat