Mestariluotsi Jukka Jalonen paljastaa saaneensa iloisen kirjeen presidentiltä – nähdäänkö itsenäisyyspäivänä Leijonat-lauman kokoontuminen?

Suomalainen jääkiekko Jukka Jalosen silmin – Antero Mertaranta perkaa Jalosen kanssa Suomi-kiekon nykytilaa 22:06
Antero Mertaranta kävi Jalosen kanssa läpi suomalaisen jääkiekon menestystarinaa MTV Uutiset Livessä

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen suu taipuu leveään hymyyn, kun tulee puhetta itsenäisyyspäivästä. Toimittajan kysymys joulukuun kuudennen päivän suunnitelmista saa suoran vastauksen. 

– Kyllä meidän perheelle kutsu tuli, kiitos siitä presidentille, Jalonen sanoo.

– Tämä on ainutlaatuinen juttu, vaikka olen siellä päässyt jonkun kerran olemaan. Kun urheilussa menestyy, on mahdollisuus päästä Linnan juhliin. Itsestään selvää pääsy ei kuitenkaan koskaan ole, joten on se omalla tavallaan aina yllätys. 

Jalonen kuitenkin myöntää hieman osanneensa odottaa kutsua tänä vuonna. 

Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden Slovakiassa. Leijonat löi finaalissa Kanadan ja nappasi samalla historiansa kolmannen MM-kullan. Suomen aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 1995 ja 2011. 

Maailmanmestaruutta pääsi Leijonien kanssa juhlimaan koko Suomi. Leijonien voittoa kutsuttiin yhdeksi historian suurimmista jääkiekkoyllätyksistä, kun altavastaajajoukkue Suomi voitti nimekkäät vastustajat pudotuspeleissä yksi toisensa jälkeen.

"Muutakin porukkaa on tulossa" 

Ottelun ratkaisijaksi nousi kapteeni Marko Anttila, joka viimeisteli Suomen 1–1-tasoituksen ja 2–1-voittomaalin. Nähdäänkö Linnassa "Mörkö-Markoa" tai muita tuttuja pelaajia?

– Olemme sopineet, että jokainen kertoo omasta tilanteestaan, Jalonen sanoo.

– Mutta kyllä sen tiedän, että on sinne muutakin porukkaa tulossa. Kyllä presidentinkansliasta on kutsuja varmasti lähtenyt, mutta muiden puolesta en voi tarkemmin vastata. 

Jalonen sanoo tuntevansa suurta arvostusta joka kerta Linnaan päässeitä ihmisiä kohtaan. Hän toivoo kohtaavansa eri alojen ihmisiä, sellaisiakin, joiden kanssa tiet eivät ole aiemmin tosielämässä törmänneet.

– Todella hyviä tyyppejä on tullut aiempina vuosina vastaan. Parasta on, kun rikotaan vähän laji- tai ammattirajoja. 

Jalonen kertoo yllättyneensä siitä, miten pienet tilat Linnassa on. Kun 1 700 vierasta juhlii melkoisen ahtaissa tiloissa, on illassa mahdollisuus monenlaisiin kohtaamisiin. 

– Se on todella hieno tapahtuma kaikin puolin. Niin harva sinne kuitenkaan pääsee, joten pitää olla kiitollinen. 

Lue myös:

    Uusimmat