Mersuko muka pappa-auto? Tämän myötä voit unohtaa moiset puheet: Alla 24-tuumaiset vanteet ja keulilla 940 lediä, sähköllä päästään 700 km

0:34
Tältä näyttää Mersun S-sarjan tulevaisuus.

Mercedes-Benzin EQS-konsepti antaa viitteitä S-sarjalaisen tulevaisuudesta.

Mercedes-Benz on viime vuosina onnistuneesti karistanut pappa-auton imagoa pois uusilla malleillaan. Sitten kun EQS-konseptista tulee totta, ei kukaan enää muista moista mainetta olleen olemassakaan.

Frankfurtin automessuilla esillä oleva Vision EQS antaa viitteitä Mercedeksen tulevaisuuden S-sarjalaisesta. Kyseessä on siis merkin äärimmäiseen luksukseen pyrkivä malli.

EQS on luonnollisesti täyssähköauto. Koriltaan se on iso sedan, vaikkakin muotoilututkielma on coupémaisen sutjakka.

Kori pyrkii antamaan ”saumattoman”, yhtenäisen vaikutelman, ja koko komeus lepää jättimäisten pyörien päällä: vanteet ovat 24-tuumaiset.

Valaistussa keulan grillissä on yhteensä 940 lediä, joiden avulla auton on tarkoitus viestiä esimerkiksi jalankulkijoiden kanssa. Tavoitteena on, että autonomisesti liikkuva auto pystyisi selkeästi kertomaan aikeistaan muille liikkujille.

Sisätiloissa on veistoksellisuutta, ja suunnittelun inspiraation lähteenä ovat olleet luksusjahdit.

Sähkömoottoreiden tehoksi ilmoitetaan 350 kilowattia ja kiihtyvyydeksi nollasta sataan 4,5 sekuntia. Toimintamatka täydellä akustolla on 700 kilometriä.

350 kilowatin latausteholla akku täyttyisi 80 prosenttisesti täyteen alle 20 minuutissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja