Mersu-pomo vastasi räksyttäjille: "Resurssit menevät talliin, eivät kuskipaikkojen ostoon"

Mercedes-talli ei aio ostaa formula ykkösistä kuljettajapaikkoja suojateilleen Esteban Oconille ja George Russellille, vakuuttaa saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.

Videolla Pitstop-ohjelman tuorein jakso.

Force India -tallissa kilpaileva Ocon on vaarassa jäädä ensi kaudella ilman kuljettajapestiä. Mercedeksellä on myös vaikeuksia löytää kuninkuusluokasta paikkaa F2-sarjassa menestyksekkäästi kilpailevalle Russellille.

Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner kehotti Wolffia avaamaan suosiolla kukkaronnyörejään, jonka jälkeen itävaltalaistalli tarjoaisi myös Mercedeksen suojateille paikkoja sisartallinsa Toro Rosson riveistä. Tähän Wolff ei suostu.

– Olemme innokkaita löytämään seuraavan supertähden, mutta Mercedeksen toiminnan ydinaluetta on kilpatallimme pyörittäminen. Haluamme saada parhaat mahdolliset kuljettajat voittamaan kisoja ja taistelemaan mestaruuksista, Wolff kommentoi motorsport.comin mukaan.

– Jos meillä ei ole kumppanina toista tallia, kuten Red Bullilla on Toro Rosso, tai kuten Ferrarilla on sopimusten kautta yhteistyötä Sauberin ja Haasin kanssa, niin silloin on erittäin vaikeaa löytää oikeita paikkoja nuorille kuljettajille, Wolff  sanoo.

– 99 prosenttia resurseistamme kuluu tallin pyörittämiseen. Vaikka puhummekin tunnepohjaisista asioista, niin nuoren kuljettajan valinnan on oltava järkevä myös kaupallisesti. Annoimme tukemme Pascal Wehrleinille kahden vuoden ajan, kuten teimme myös Estebanin kanssa. Autoimme myös Georgen nousemaan nykyiseen asemaansa, Wolf jatkaa.

– Mikäli tulemme kuitenkin sellaiseen pisteeseen, että tässä ei ole liiketoiminnan kannalta enää mitään järkeä, niin silloin sellainen ei ole meitä varten, Wolff lisäsi.

Wolff vakuuttaa, ettei Mercedes luovu missään tapauksessa suojatistaan Oconista. Tallin junioriohjelma saattaa kuitenkin tulla tiensä päähän.

– Olemme tulossa siihen tilanteeseen, ettei meillä ole enää junioritiimiä. Jos meillä ei ole mahdollisuuksia tarjota heille paikkoja, niin meidän täytyy joko rajoittaa ohjelmaa, vapauttaa joku sopimuksestaan tai muuttaa strategiaa.

– Olemme nyt tienristeyksessä. Katsomme nyt, miten tilanne kehittyy Georgen ja Estebanin kanssa, jonka jälkeen päätämme jatkosta, Wolff summasi.

Lue myös:

    Uusimmat