Mersu-pomo paljasti: Lewis Hamiltonin autossa taas iso mylläys h-hetken alla – "Mekaanikot ovat pelastaneet meidät"

Mercedeksen on päästävä eroon auton luotettavuutta uhkaavista pienistä takaiskuista, tallin urheilujohtaja Toto Wolff linjasi Ranskan GP:n aika-ajon jälkeen.  

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Paalulle ajaneen Lewis Hamiltonin Mercedes-autoon piti tehdä ennakoiva varotoimenpide aika-ajon alla. Kyseessä oli yksittäinen sensori, mutta sen sijainnin takia mekaanikot joutuivat poistamaan autosta moottorin ja vaihdelaatikon.  

Mercedeksen moottoreita käyttävillä talleilla on ollut pulmia viime kisoissa. Myös Williamsin George Russellin auton moottoriin liittyviä osia vaihdettiin aika-ajon alla, ja kaksi viikkoa sitten Kanadassa Mercedes-tallilla oli omia ongelmia, minkä lisäksi Racing Pointin toisen auton moottori sylki liekkejä.

– Nämä ovat yksittäisiä asioita, eivätkä ne kaikki liity moottoriin, Toto Wolff selvittää Autosportille

Wolff tunnustaa kuitenkin sen, että mekaanikot ovat joutunut ylitöihin. 

– He ovat nyt muutamaan otteeseen pelastaneet meidät. Ja tämä asia meidän pitää selvittää, jotta pystymme välttämään nämä ongelmat, itävaltalaispomo toteaa viitaten muun muassa Hamiltonin Kanadan GP:n alla kokemaan yllätykseen

– Tämä paalupaikka on tiimillemme, joka joutui tekemään ison urakan aiemmin ja piti meistä huolta, Hamiltonkin tunnusti aika-ajon jälkeen. 

Mercedeksen marssi on ollut pienistä häiriöistä huolimatta murskaavaa. Se on ottanut muun muassa viisi kaksoisvoittoa. Paul Ricardin radalla se valtasi taas kerran eturivin Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen johdolla. 

– Sanoisin, että tämä oli Espanjan GP:n aika-ajon rinnalla kauden vahvin esityksemme tähän mennessä, Wolff summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat