F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1 ja FIA yrittivät hillitä Mercedeksen ylivoimaa – Toto Wolffilta pelottava viesti muille

3:41
Videolla Italian GP:n aika-ajojen ratkaisuhetket.

F1:ssä tämän viikonlopun puheenaihe on ollut niin sanotun aika-ajomoodin kitkeminen. F1 ja kansainvälinen autoliitto FIA asettivat voimaan muutoksen, jonka myötä jokaisen tallin on käytettävä yhtä moottoriasetusta koko viikonlopun ajan. Tällä pyrittiin hillitsemään Mercedeksen ylivoimaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kuinka tässä onnistuttiin? Ei ainakaan vielä kovin hyvin.

Lauantain aika-ajoissa Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja kolmanneksi ajaneen McLarenin Carlos Sainzin ero oli yli kahdeksan kymmenystä (+0,808).

Ja todellisuudessa Mercedeksen mahti tullaan näkemään vasta kisassa.

– Saatoimme hävitä hieman aika-ajovauhdissa, mutta olemme saaneet niin paljon lisää suorituskykyä itse kisaan. Voimme käyttää paljon enemmän moottorivoimaa kuin aiemmin, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff totesi.

Wolffin viesti onkin pelottava muiden tallien kannalta, sillä Mercedes on voittanut kauden seitsemästä kisasta kuusi. Ja nyt sen kisavauhti on, ainakin ennakkoon sanottuna, aivan toisella tasolla.

Wolff ei malttanutkaan olla näpäyttämättä aika-ajomoodin lobbaajia.

– Tulokset olivat varsin mielenkiintoisia. Ne jotka ajoivat tätä uudistusta, eivät suoriutuneetkaan kovin hyvin, Wolff heitti.

Tällä Wolff viittasi enemmän kuin vahvasti Red Bulliin, jonka kuljettajista Max Verstappen oli viides ja Alexander Albon yhdeksäs.

Wolffin mukaan Mercedes valmistautui loistavalla tavalla sääntömuutokseen.

– Kun tiesimme tästä, sanoimme, että ”ok, otetaan tästä hyöty irti”. Tehtaan asenne oli mainio. He sanoivat, että ”selvä, antaa tulla, tehdään vahva aika-ajoasetus, jota voimme käyttää koko kisan ajan”, Wolff hehkutti omiaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja