Valtteri Bottaksesta ratkaiseva tekijä mestaruustaistossa? Ex-huippukuski ennakoi hurjaa loppua MM-taistelulle

Vahvan vireen F1-kauden loppusuoralle löytänyt Valtteri Bottas saattaa nousta merkittäväksi tekijäksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin mestaruustaistelussa, ennakoi itsekin samaa tehtävää hoitanut ex-kuski Mark Webber.

Bottas ajoi yhden F1-uransa vakuuttavimmista kisoista, kun hän toi Mercedeksen ykkösenä maaliin viime viikonlopun Turkin GP:ssä. Suoritus kisassa, jonka voittotaistelusta Hamiltonin oli rangaistuksen takia sivussa, oli juuri sitä, mitä Mercedes on kaiken aikaa suomalaiselta toivonut.

Kyse ei ollut pelkästään voitosta, vaan myös Hamiltonia vastaan mestaruudesta ajavan Red Bullin Max Verstappenin pistepotin pienentämisestä. Hollantilaisen etumatka viidenneksi jätettyyn Hamiltoniin nähden pysyi tuloksen ansiosta kuudessa pisteessä, kun se olisi Verstappenin voitolla kasvaa jo 13–14 pisteeseen.

Bottas viimeisteli suorituksensa nappaamalla myös tarjolla olleen lisäpisteen kisan nopeimmasta kierrosajasta. Itsekin Red Bullilla kakkosviulua soittamaan joutunut Mark Webber osaa arvostaa Bottaksen suoritusta.

– Ei pidä unohtaa, että Bottas myös jyräsi paalupaikalle Monzassa. Siellä hän olisi voinut tehdä saman, minkä hän teki Turkissa eli ajaa vain karkuun, Webber kommentoi F1 Nation -podcastissa.

Tilanne Hamiltonin ja Verstappenin välillä on niin tasainen, että kauden kuudessa viimeisessä osakilpailussa mikä tahansa muutos viikonlopun kulussa voi ratkaista mestaruuden. Valmistajien MM-sarjassa Mercedeksellä on 36 pisteen etumatka Red Bulliin.

Bottaksen lisäksi myös Sergio Perez on Red Bullin puolelta osoittanut pystyvänsä haastamaan kärkikuljettajia. Perez kävi Turkissa kovan taistelun Hamiltonia vastaan ja toi tiimille hyvät pinnat kolmossijallaan.

– Mercedeksen pitäisi olla vahva Austinissa, mutta Meksikossa ja Brasiliassa Red Bull on osoittanut isoja juttuja aiemmin, Webber sanoo.

– Heidän (Hamiltonin ja Verstappenin) välissä ei ole pienintäkään eroa. Kuusi pistettä ei ole mitään. Olet aika rohkea, jos uskallat ennustaa, kumpi voittaa. Odotan kaikenlaisia käänteitä, ja tallikaverit voivat näytellä siinä isompaa roolia.

Lue myös:

    Uusimmat