Mersu-pomo laukoi suoraan: Leclercin olisi pitänyt voittaa – samalla iso varoitus Ferrarista

Mercedes-tallilla riittää pähkäiltävää, vaikka talli ottikin Bahrainin F1-kisasta kaksoisvoiton. Ferrari oli kiistatta niskan päällä.

Charles Leclerc ajoi uransa ensimmäisen paalupaikan ja Sebastian Vettel varmisti Ferrarille eturivin lähtöpaikat kisaan. Kisassa kenestäkään ei ollut estämään Leclercin voittoa ajamalla, mutta Ferrarin moottoriin iskenyt vika pudotti hänet Mercedesten taakse. Vettel puolestaan pilasi pyörähdyksellä oman kisansa, ja Lewis Hamilton pääsi juhlimaan voittoa, perässään Valtteri Bottas.

– Henkinen voittaja oli tänään Charles, linjasi Mercedeksen tallipomo Toto Wolff uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Hän oli nopein auto, tai siis nopein jätkä ja hänen olisi pitänyt voittaa kisa. Sitten asiat heittäytyivät päälaelleen, Wolff jatkoi.

Samaa mieltä oli Hamilton.

– Hän ansaitsi voiton tänään, hän hoiti homman koko viikonlopun ajan, Hamilton totesi.

Toisin kuitenkin kävi. Australian dominoinnin jälkeen Mercedes ajautui viime kautta muistuttavaan tilanteeseen. Ferrari oli Bahrainissa selvästi edellä sekä aika-ajo- että kisavauhdissa, ja vain epäonni saattoi pilata punaisten juhlat.

(Artikkeli jatkuu videon alla)


Wolff painotti, että Mercedeksellä pitää nyt suhtautua kaksoisvoittoon realistisesti.

– Tämä otetaan vastaan ja juhlitaan, mutta täytyy olla nöyrä ja ymmärtää, että meillä on töitä tehtävänä. Ei saa luulla, että tämä oli suorituskyvyn järjestys tänään. Ei ollut, Wolff totesi.

Wolff itse asiassa uskoo, että Mercedes on vielä suuremmissa ongelmissa Ferraria vastaan parin viikon päästä Kiinan osakilpailussa.

– Aikaero voi olla vielä suurempi kuin Bahrainissa. Siihen (moottorin) voimaan, jota he ovat osoittaneet, ei pysty vastaamaan kukaan. Meiltä uupuu suoranopeutta ja se on Kiinassa tärkeää. Meidän pitää siis lyödä päämme yhteen ja keksiä missä olemme menneet vikaan, koska automme ja moottorimme ovat nopeita, Wolff vaati.

Leclerc jätti aika-ajossa kolmosruutuun ajaneen Hamiltonin 0,324 sekunnin päähän. Valtteri Bottas oli 0,390 sekuntia hitaampi.


Lue myös:

    Uusimmat