Mersu-pomo kertoi, mitä Lewis Hamilton ajattelee Valtteri Bottaksen uhkaajasta

Mercedes on tehnyt tallipäällikkönsä Toto Wolffin johdolla selväksi, että Lewis Hamiltonin ensi kauden F1-tallikaveri on joko Valtteri Bottas tai George Russell. Wolff on nyt valottanut, mitä Hamilton brittimaanmiehestään Russellista ajattelee.

Bottas on ajanut Mercedeksellä Hamiltonin tallikaverina vuodesta 2017 lähtien, mutta jatko tallissa on kaikkea muuta kuin varma. Williamsin nykykuski Russellia on viety huhuissa kovasti suomalaisen paikalle Mercedeksen ohjaimiin.

Wolff painotti, ettei Hamiltonilla ole sananvaltaa siihen, kuka hänen tallikaverinaan jatkossa ajaa.

– Ei, Lewis on osa tiimiä ja keskustelemme kaikesta samalla tavalla kuin keskustelen lähes kaikesta Valtterin kanssa, Wolff muotoili PlanetF1-sivuston mukaan.

Wolff täsmensi kysyneensä Bottakselta, onko Hamiltonin uuden sopimuksen julkistaminen ok. Suomalainen oli ilmoittanut, ettei tällä ole väliä, ja Mercedes päätyikin hiljattain tiedottamaan Hamiltonin kaksivuotisesta jatkosta.

Hamilton taas on ollut kommenteissaan Bottaksen ja Russellin välillä diplomaattinen. Hän on useaan otteeseen ilmoittanut pitävänsä yhteistyöstä Bottaksen kanssa. 

– Lewis tietysti nauttii Valtterin kanssa toimimisesta, mutta yhtä lailla hän näkee Georgen mielenkiintoisena kandidaattina tulevaisuutta ajatellen, joten hän on ehdottoman neutraali sen suhteen, kuka istuu toiseen autoon, Wolff avasi.

Mercedeksen kuljettajaohjelmaan kuulunut Russell pääsi viime kauden lopussa tuuraamaan koronavirustartunnan saanutta Hamiltonia Sakhirin GP:hen. Nuori britti vakuutti tuolloin otteillaan kärkitallissa välittömästi.

Seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton on voittanut MM-tittelin tähän saakka jokaisella Bottaksen Mercedes-kaudella, ja suomalainen on jäänyt joka vuosi MM-sarjassa selvästi brittitähden taakse.

Lue myös:

    Uusimmat