Mainos

Merivoimat tilaa miinantorjunta-aluksia Italiasta

Italiasta tilattavien kolmen miinantorjunta-aluksen hinta on reilut 240 miljoonaa euroa. Puolustusministeriö lupaa, että tilaus poikii töitä suomalaisillekin, sillä tilaukseen sisältyy vastakauppavelvoite.

Merivoimat hankkii kolme miinantorjunta-alusta järjestelmineen. Alukset valmistaa italialainen Intermarine S.p.A. Kaupan kokonaishinta on 244,8 miljoonaa euroa.

Alusten huollosta luvassa työtä Suomeen

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen päätti hankinnasta tänään. Merivoimat vastaanottaa ensimmäisen laivan vuonna 2010 ja viimeisen 2012. Operatiivinen valmius saavutetaan vuoteen 2015 mennessä.

Puolustusministeriön mukaan hankinnan tavoitteena on tuottaa merivoimille operatiivinen miinantorjuntakyky, jotta valtakunnallisesti tärkeät meriyhteydet voidaan turvata. Alukset hankitaan ensisijaisesti kotimaan tehtäviä varten.

Laivojen järjestelmiä voidaan myös hyödyntää siviilitehtävissä ja viranomaisyhteistyössä, muun muassa merenpohjan kartoittamisessa, vedenalaisissa etsintä- ja tunnistustehtävissä sekä vedenalaisten räjähteiden vaarattomaksi teossa.

Alukset parantavat myös Suomen mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen kriisinhallintatehtäviin.

(MTV3-STT)

Puolustusvoimien esittelykuva tilattavista miinantorjunta-aluksista:

Puolustusministeriön esittelykuva tilattavista miinantorjunta-aluksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.