Mainos

Merirosvoille kova tuomiot Somalimaassa

Yhdeksän somalialaista merirosvoa on tuomittu 15 - 20 vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin Somalimaassa, poliisiviranomainen ilmoitti tänään.

Somalimaa on itsenäiseksi julistautunut alue Pohjois-Somaliassa. Mikään valtio ei ole tunnustanut Somalimaan itsenäisyyttä, mutta se toimii käytännössä itsenäisen valtion tavoin ja on melko rauhallista aluetta.

Merirosvot sen sijaan toimivat enimmäkseen viereisellä, niin ikään itsenäiseksi julistautuneella Puntlandin alueella, joka on huomattavasti Somalimaata rauhattomampaa seutua.

- Yhdeksän tuomitun katsottiin syyllistyneen merirosvouteen. Heistä seitsemän sai 15 vuoden vankeusrangaistuksen, kun taas kaksi muuta tuomittiin 20 vuodeksi, Somalimaan poliisin edustaja Mohamed Hashi kertoi AFP:lle puhelimitse maan tärkeimmästä satamakaupungista Berberasta.

- Merirosvot myönsivät myös syyllistyneensä laivojen jahtaamiseen Somalimaan vesillä, Hashi sanoi.

Hän seurasi oikeudenkäyntiä eilen Berberassa.

Hollantilainen sotalaiva pidätti syytetyt 18. huhtikuuta. Sotilaat vapauttivat samalla 16 jemeniläistä kalastajaa, jotka olivat merirosvojen vankeina.

Hollannin laivasto vapautti kuitenkin merirosvot, koska heitä ei voitu syyttää Hollannin lainsäädännön mukaan. Sittemmin merirosvot luovutettiin Somalimaan viranomaisille olosuhteissa, jotka eivät ole tiedossa.

Helmikuussa Somalimaan oikeuslaitos tuomitsi seitsemän merirosvoa 20 vuoden vankeusrangaistuksiin. Paikalliset rannikkovartijat olivat pidättäneet heidät Berberan lähellä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.