Mainos

Merikarvian kunta kehotti asukkaitaan lisääntymään huhtikuussa – kylmät kelit ovat estäneet tapahtuman tulosten arvioinnin

MTV Uutiset uutisoi viime maaliskuussa Satakunnan maakunnassa sijaitsevan Merikarvian kunnan tapahtumasta, joka kehotti kunnan asukkaita lisääntymispuuhiin. Tapahtuman ideana oli saada kuntaan lisää lapsia ja asukkaita.

”Peitot heiluvat Merikarvialla aprillipäivänä” -tapahtuman Facebook-ilmoituksen ohjeet olivat selvät: ”Tyyli on vapaa - raivoisasti, hellästi, aistillisesti, ronskisti, iloiten, pikaisesti, kiireettömästi tai jopa porukalla - kukin makunsa mukaisesti, kunhan ketään ei pakoteta väkisin.”

Tapahtuman isä, Merikarvian sivistysjohtaja Jari Kosma huomautti tuolloin, että peittoa voi heiluttaa petipuuhien lisäksi vaikka siivoamalla.

Merikarvian kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa ei osaa sanoa, ovatko peitot heiluneet enemmän lemmestä vai siivouksesta johtuen.

– Molempiin annettiin ohjeita Väestöliiton ja Marttojen nettisivujen kautta. Kunta ei ottanut kantaa, minkä tyyppisiä peittoja tai millä tavalla niitä pitäisi heilutella, hän naurahtaa.

Kampanjan myötä kunta sai paljon positiivista julkisuutta ja iloista mielialaa paikkakunnalleen. On kuitenkin vaikea arvioida, lisääntyykö paikkakunnan syntyvyys ensi vuoden puolella.

– Marikarvialla on ollut kolea kevät, joten emme ole päässeet tekemään näköhavaintoja, koska ihmisillä on paljon vaatteita päälle. Toivottavasti kesä lämpenee ja nähdään tuloksia hieman paremmin.

Vuoden ensimmäiselle vauvalle luvassa kunnianosoitus

Merikarvian kunta täyttää ensi vuonna 150 vuotta, jonka kunniaksi kunta on suunnittelut huomioivansa vuoden 2018 ensimmäinen vauvan jotenkin. Kunta huomio muutenkin perheitä 500 euron suuruisella vauvarahalla.

Juhlavuoden ideoina ovat olleet muun muassa raha sekä Merikarvian kummilapsen titteli, mutta lopullinen päätös palkinnosta tehdään syksyllä.

Satakunnan kansan toimittaja oli laskenut, että huhtikuun 1. päivänä eli aprillipäivänä alulle saatetulla lapsella olisi hyvät todennäköisyydet syntyä heti vuoden vaihteen jälkeen ja saada kunnan kunnianosoitus.

Näistä laskelmista innostuneena ja juhlavuoden kunniaksi kunta päätti järjestää hilpeyttä herättäneen tapahtuman.

Kunnan juhlavuotta tullaan myös juhlistamaan ensi vuonna erilaisilla konserteilla ja tapahtumilla läpi vuoden. Lisäksi Turun yliopisto on työstänyt kunnan 1900-luvun historiankirjoitusta viimeiset kolmevuotta, ja tämän pitäisi valmistua jo joulukuussa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.