Mainos

Näihin kelpaa palata – MTV kokosi hyvän mielen uutiset vuodelta 2015

Vuosi 2015 muistetaan monista järkyttävistä, isoista uutisista, mutta mukana on ollut myös useita hyvää mieltä tuovia uutisia. 

MTV Uutiset kokosi niistä mieleenpainuvimmat tuomaan hyvää mieltä ja onnea tulevalle uutisvuodelle!

Jumppaavat poliisit – parhaat poliisit

Suomen poliisin aloittamaan #taukojumppa ja #haasteheitetty -kampanjaan on osallitunut viranomaisia monilta eri laitoksilta – mukana on myös kirkkoherra ja opiskelijoita.

Nuorissa on voimaa

Kun lukiolaispojat perustavat oman yrityksen, mikä onkaan heidän liikeideansa. Ilmeisin arvaus olisi joku tietokoneella rakenneltu digi-innovaatio, peli tai muu sellainen. Vaan ei.

Kolme helsinkiläisen Ressun lukion nuorukaista innostuivat yrittäjiksi koulussa pidetyn yrittäjäkurssin jälkeen

Robotti, joka käyttää aivoja

Tiede on hieno asia! MTV Uutiset kertoi elokuussa, että Yhdysvalloissa Massachusetts Institute of Technologyn (MIT:n) tutkijat ovat kehittämässä laitoksen kellarikerroksen uumenissa HERMES-robottia.

Kyseessä ei ole mikä tahansa automatisoitu robotti, vaan se hyödyntää toiminnassaan käyttäjänsä refleksejä: Se toimii käsinuken tavoin seuraten kaikkia käyttäjänsä liikkeitä, joskin tarvittaessa voimakkaammin. 

Voiko söpömpää olla kuin panda!

Kiinassa esiteltiin julkisesti kymmenen tänä vuonna syntynyttä pandaa.

Pandat esiteltiin eilen pandojen kasvatuslaitoksessa Sichuanin maakunnassa. Pandanpoikasten ikä vaihtelee yhdestä viikosta kahteen kuukauteen.

Tatuoitu karvanaama ja muut arjen sankarit

Vuonna 2015 MTV Uutiset kertoi monista arjen sankareista, jotka olivat toiminnallaan joko pelastaneet tai ilahduttaneet kanssakansalaisia.

Jesse Teräsahde nousi syyskuussa harmaan arjen sankariksi, kun hän puuttui pienen pojan kiusaamiseen bussissa. Tatuoiduksi karvanaamaksi itseään kutsuvan Teräsahteen aiheesta kirjoittamaa Facebook-päivitystä on tähän mennessä jaettu lähes 2 000 kertaa.

Reilu kolme kuukautta supersuositun statuksen jälkeen Teräsahde kertoi kuulumisiaan MTV Uutisille.

Auttamisen iloa ja liikuntaa

– Näen vain vastaanottokeskusta, joten tämä on hyvää vaihtelua. En ole ollut tätä tapahtumaa lukuun ottamatta vielä muualla Helsingissä, kertoi Suomessa 11 päivää ollut irakilainen Hussin Saad Töölön kisahallissa syyskuussa.

Saad osallistui Aalto-yliopiston opiskelijoiden järjestämään turvapaikanhakijoiden urheilutapahtumaan.

Politiikastakin voi löytyä iloa

Viimeisellä eduskunnan kyselytunnilla ennen joulua oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti perinteisen humoristisen kysymyksen.

Kysymykseen vastasi perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, toivottaen samalla oppositiolle rauhoittavaa joulunaikaa.

Eduskunnan lisäksi myös moni katsoja purskahti nauruun.

Mervi-hirvi ja ruokailu tuttipullosta

MTV kävi heinäkuussa tapaamassa Mervi-hirveä. Kamera ujostutti aluksi Merviä, mutta pian maito vei vasan mielenkiinnon. 

Raippaluodon metsässä meren rannalla samoili hiukan väsyneen, joskin onnellisen oloinen mies. Muutama ”Mervi” -huuto toi nopeasti esille hirvenvasan: kolmen kuukauden ikäisen Mervin.

Mielenrauhaa villasukkatehtaalta

Suomen ainoa villasukkatehdas on ulkoapäin kuin mikä tahansa muu tuotantolaitos Helsingin Roihupellon teollisuusalueella. Sisällä tehtaassa kaikki on kuitenkin toisin kuin millään muulla tehtaalla.

Elokuun uskomattomat sääkartat

Elokuussa koko viikon sääkartoilla näkyi pelkkää aurinkoa. Tämä loi MTV:n meteorologeille paineita.

– Olemme keskiviikkoon mennessä pulassa, kun ei ole mitään uutta kerrottavaa säästä, sanoo meteorologi Liisa Rintaniemi.

Poliisikoira Aatun uroteko

Poliisikoira Aatu löysi maastoon kadonneen ihmisen joulupäivänä Laukaassa reilussa puolessa tunnissa. Kaikki meni kuin oppikirjan esimerkissä.

Aatu on jo saavuttanut poliisikoiran eläkeiän, mutta jatkaa töissä toistaiseksi.

Poliisilla joulua rinnassa 

Karkkivarkaudesta kärähtänyt köyhä italialainen isoäiti sai poliisilta hienon joululahjan: karkkivarkauden anteeksi ja karkit kaupan päälle.

Palomiehet pelastivat koalan liekeiltä

Australiassa riehuvien maastopalojen tielle ovat joutuneet myös eläimet. Brittilehti Guardian kertoo nyt miten Victorian osavaltiossa palomiehet onnistuivat pelastamaan tajuttoman koalan liekeiltä.

Victorian osavaltion palomiehet nimesivät koalan Konstaapeli K. Karhuksi.

– Meidän tarvitsi vain katsoa toisiamme kollegani kanssa ja ymmärsimme heti, mitä meidän piti tehdä, sanoo toinen carabiniereista, Enrico Mazzurana.

Mikä uutinen toi ilahdutti sinua vuonna 2015? Vinkkaa se muille lukijoille alla olevassa kommenttiosiossa tai MTV Uutisten Facebook-ryhmässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.