Mercedes tunnisti Red Bullin autosta merkittävän heikkouden – "Se ei yleensä ole hyvä uutinen"

1:11
Max Verstappenilla ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun Lewis Hamilton ohitti hänet

Mercedes uskoo, että Red Bullin RB16B-auton suurin heikkous heidän W12:een verrattuna liittyy takarenkaiden suorituskyvyn heikkenemiseen kilpailun aikana.

Neljän ensimmäisen osakilpailun jälkeen MM-sarjassa toisena olevan Max Verstappenin vauhti MM-sarjaa johtavaan Lewis Hamiltoniin verrattuna on ollut aika-ajoissa suhteellisesti parempaa kuin kilpailuissa.

Hamilton on lyönyt Verstappenin 3–1 sekä aika-ajoissa että kilpailuissa.

Mercedeksen insinöörijohtaja Andrew Shovlin uskoo viime viikonloppuna ajetun Espanjan GP:n osoittaneen, että Mercedeksen W12 on takarenkaille paljon hellempi kuin Red Bullin RB16B. Shovlin kuitenkin painottaa, ettei etu välttämättä ole pysyvä eikä se välttämättä näy kaikilla radoilla.

– Emme ole vielä siinä vaiheessa, että voisimme ajatella meidän automme olevan tältä osin parempi. Nyt on vielä se aika vuodesta, kun keräämme dataa erilaisilta radoilta, mutta näyttää siltä, että ehkä automme on vähän neutraalimpi, Shovlin sanoi F1i.comin mukaan.

– On itse asiassa aika vaikea sanoa, mitä Espanjan GP:ssä tapahtui. Onnistuimme roikkumaan heidän perässään. Jos ajaa kärjessä ja joku pystyy ajamaan vaihdelaatikossa kiinni, se ei yleensä ole hyvä uutinen.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vahvisti Shovlinin esittämän huomion oikeaksi.

– Mercedeksen kilpailuvauhti on ollut joka viikonloppu parempaa kuin meidän. Heidän rengaskulumansa ei ole niin suurta kuin meillä. Tiesimme, että kaksi viimeisintä rataa (Portugali ja Espanja) suosivat heitä, mutta olemme paljon lähempänä heitä kuin olemme aiempina vuosina olleet. Jos löydämme jostain lisää kisavauhtia, nämä automme ovat todella lähellä toisiaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja