Mercedes teki nerokkaan liikkeen Lewis Hamiltonin kohdalla – miksei Red Bull matkinut tätä? ”Ei mitään järkeä”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton nousi voittoon Unkarin GP:ssä upeasti onnistuneen taktisen vedon jälkeen. Hamilton kutsuttiin yllättäen varikolle kisan loppupuoliskolla, mikä näytti aluksi hyvin erikoiselta ratkaisulta.

Hamiltonilla oli alla kovin rengasseos, jolla brittikuskin oletettiin ajavan maaliin saakka.

Mercedes kutsui ensin taaempana ajaneen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen sisään. Sen jälkeen Hamilton saapui varikolle.

Tässä vaiheessa brittikuski oli Red Bullin Max Verstappenin takana toisena. Varikkopysähdyksen myötä kaksikon välinen ero kasvoi yli 20 sekuntiin.

Veto oli lopulta nerokas, sillä Hamilton kuroi Verstappenin eron kiinni. Red Bullin hollantilaiskuljettajan renkaat sulivat alle, eikä hän pystynyt pitämään Hamiltonia takanaan.

Mutta miksi Red Bull ei ottanut Mercedeksen tapaan Verstappenia varikolle hakemaan uusia renkaita?

– Ei se olisi ollut järkevä veto meiltä, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi Sky Sportsille.

– Lewis olisi mennyt edelle, jos olisimme pysähtyneet kierrosta myöhemmin. Silloin olisimme menettäneet asemamme, eikä siinä ollut mitään järkeä. Meidän piti vain yrittää selviytyä, Horner jatkoi.

Vaikka Hamilton olisi jatkanut radalla kovien renkaiden kanssa, ei Red Bull olisi välttämättä pystynyt tekemään Mercedeksen temppua omalla kohdallaan.

– Se olisi ollut aivan mahdoton ratkaisu kisan johtajalle.

– Kun sinulla on nopeampi auto, olet takana ja sinulla on käytössä ilmainen varikkopysähdys, niin sinulla ei ole mitään hävittävää. Heidän valinta toimi tänään, joten onnittelut Lewisille ja Mercedekselle. Tämä oli kuitenkin helvetinmoinen viikonloppu Maxilta, Horner hehkutti suojattiaan.

Verstappen nappasi Unkarissa uransa ensimmäisen paalupaikkansa. MM-taistossa hollantilainen on enää seitsemän pisteen päässä kakkosena olevasta Mercedeksen suomalaiskuskista Bottaksesta.

Lue myös:

    Uusimmat