Valtteri Bottas toisti kritiikkinsä Mercedekselle – hämmästeli Lewis Hamiltonia

Valtteri Bottas ajoi Brasilian GP:ssä kolmannelle sijalle Mercedes-tallitoverinsa Lewis Hamiltonin varjossa.  

Pääkuvan video: Valtteri Bottas joutui taipumaan Brasilian GP:n lähdössä. Alla olevissa videoissa Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin huimaa taistelua voitosta. 

Paalulta lähtenyt Bottas menetti asemiaan lähdössä Red Bullin Max Verstappenille ja Sergio Perezille. Pian tämän jälkeen, kaikkien yllätykseksi, suomalaisen peräpeileissä oli jo 10. ruudusta startannut Hamilton, joka ajoi lopulta sensaatiomaiseen voittoon. 

– Startti oli hankala, ja olen pettynyt siihen ja ensimmäiseen kierrokseen. Sen jälkeen vauhti oli melko hyvää, Bottas kommentoi kärkikolmikon haastattelussa heti kisan jälkeen. 

Bottas kritisoi Mercedestä avoimesti kisan aikana siitä, että talli päätti käyttää kahden stopin taktiikkaa. Suomalaisen mielestä tarjolla olisi ollut kaksoisvoitto yhden pysähdyksen strategialla. 

Red Bull ja Verstappen aloittivat toiset varikkopysähdykset todella aikaisessa vaiheessa, ja Mercedes reagoi tähän. 

– Mielestäni olisimme voineet mennä kisan läpi yhdellä stopilla helposti, mutta talli päätti tehdä kaksi pysähdystä, Bottas toisti.  

– Olen kuitenkin iloinen, että saimme enemmän pisteitä kuin Red Bull. Lewis teki uskomattoman ajon, hän oli omassa luokassaan tänään. 

Toiseksi ajanut Verstappen oli haastattelussa vaisuna. Ja ymmärtäähän sen, kun MM-sarjassa häntä uhkaava Hamilton loisti. Kaksikko kävi räiskyvän taistelun voitosta.  

– Yritimme kaikkemme tänään. Se oli hyvä taistelu, mutta meiltä puuttui hieman vauhtia, hollantilainen summasi. 

Hamilton kärsi viikonlopun aikana aika-ajosuorituksen hylkäämisen ja viiden lähtöruudun rangaistuksen moottorivaihdoksesta. Silti tuloksena oli voitto. 

– Tämä oli (urani) vaikein viikonloppu, ikionnellinen Hamilton totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat