Epäilyksistä sensaatiomaiseen voittoon – Lewis Hamilton pyysi välittömästi anteeksi Mercedes-pomolta

Mercedeksen strategiaväki loi Lewis Hamiltonille todella rohkean taktiikan kesken Unkarin GP:n, mikä toi loistavasti ajaneelle brittitähdelle lopulta voiton

Hamilton pääsi yrittämään ohitusta kisaa johtaneesta Red Bullin Max Verstappenista ensimmäisten varikkostoppien jälkeen. Rohkea yritys epäonnistui, mutta Hamilton pääsi hieman myöhemmin takaisin hollantilaisen kantaan. 

Mercedes komensi kuitenkin Hamiltonin yllättäen toistamiseen varikolle, kun kisaa oli jäljellä reilut 20 kierrosta. Ratkaisua ihmetellyt britti sai alle keskikovat renkaat ja jahti 20 sekunnin päähän päässä olleeseen Verstappeniin alkoi.  

Ero kaventui kierros kierrokselta, ja kun Verstappenin kovat renkaat alkoivat pettää, Hamilton ahmi kaulan umpeen hetkessä. Voitto-ohitus nähtiin neljä kierrosta ennen maalia, minkä jälkeen Verstappen haki riskittä uudet renkaat varikolta ja ajoi kisan nopeimman kierroksen. 

Taktiikkaa epäillyt Hamilton antoi tunnustusta varikkoväelle heti kisan ratkettua. Erityiskiitoksen sai taktiikasta vastannut johtaja James Vowles.  

– Kiitos kaikille tästä viikonlopusta! Tiedän, että viimeinen (ratkaisu) oli vaikea, mutta arvostan sitä, että kannustitte minua. James, anteeksi kun epäilin strategiaa. Se oli rohkea veto, mutta hienoa, että teimme sen, Hamilton totesi tiimiradiossa. 

– Tiesimme, että pystyt siihen, Hamiltonille vastattiin. 

F1-sarja jää nyt kesätauolle. Hamilton johtaa MM-taistelua 62 pisteen erolla tallitoveriinsa Valtteri Bottakseen


Lue myös:

    Uusimmat