Valtteri Bottas leikki tulella – tästä puhutaan nyt Mercedeksellä: "Jos hän olisi hävinnyt kisamme, olisin kriittisempi"

1:40
Valtteri Bottas ei toiminut aivan tiimipelin hengen mukaisesti Lewis Hamiltonin pyrkiessä ohi selvästi nopeammalla autolla. Tämä yllätti myös C Moren selostajakolmikon. Videolla myös Mercedeksen Bottakselle antamia radioviestejä.

Valtteri Bottaksen pysyttely selvästi nopeamman Lewis Hamiltonin edellä Espanjan F1-kisassa sai Mercedeksen tallijohdon haukkomaan henkeään varikolla.

Bottas oli Hamiltonin edellä vain hetken, kun brittikuski oli pysähtynyt toisen kerran Barcelonan sunnuntaisessa kisassa. Hamilton metsästi kärkipaikkaa pitänyttä Red Bull -kuski Max Verstappenia, kun taas Bottaksella ei ollut jakoa voittotaisteluun.

Bottaksen tiedettiin tulevan vielä toista kertaa varikolle, joten Mercedes esitti tiimiradiossa toiveen päästää kaksi sekuntia nopeampia kierroksia paiskonut Hamilton pikaisesti ohitseen.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan toivotulla tavalla, mikä yllätti myös C Moren selostuskolmikon. Bottas valitsi itse mieleisensä paikan päästää Hamilton edelleen. Tilanteen ja radiokeskustelut voi tarkistaa jutun videolta.

Lopulta Hamilton ajoi Verstappenin kiinni, eikä voittotaistelu jäänyt kiinni Bottaksen pienestä niskuroinnista. Tallipäällikkö Toto Wolff oli kuitenkin hiukan näreissään.

– Kuskien vaistot ovat mitä ovat. Olisimme toivoneet, että koska Lewis oli täysin eri taktiikalla, hän olisi päässyt ohi vähän nopeammin. Lopulta kuitenkin saimme toivotun tuloksen, Wolff kommentoi.

– Voin samaistua Valtterin tilanteeseen, koska hänellä oli taas vaikea päivä. Jos hän olisi hävinnyt kisamme, olisin kriittisempi. Voimme kuitenkin oppia tästä.

Wolff ennakoi, että tapaus selvitetään Mercedeksen sisällä MM-sarjaa johtavan Hamiltonin ja kolmanneksi kisassa ajaneen Bottaksen kanssa.

– Tämä toimii molempiin suuntiin, Wolff heitti viitaten siihen, että sama keskustelu käytäisiin, jos Hamilton olisi tehnyt vastaavan tempun.

– Puhumme tästä erittäin… toverilliseen tyyliin, hän muotoili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja