Lewis Hamilton avautui ”asemastaan” uuden tallikaverinsa takana – oikaisee nyt tulkintaa Mercedes-kritiikistä

Leclerciltä musertavaa ylivoimaa, Verstappenille katastrofi ja Bottas pisteille – Näin eteni Australian GP 7:31
Leclercin näytös, Red Bullin katastrofi – MTV Uutiset Live paketoi Australian GP:n tapahtumat

Lewis Hamilton turhautui jäätyään tallikaverinsa George Russellin takana ulos palkintopallilta Australian F1-kisassa.

Mercedes saavutti jälleen lähtökohtiin nähden varsin hyvän pistesuorituksen, kun Russell toi autonsa maaliin kolmantena ja Hamilton neljäntenä.

Ferrarin Carlos Sainzin ja Red Bullin Max Verstappenin keskeytysten jälkeen Mercedes otti yllättäen suurimman pistepotin Melbournesta huolimatta Ferrarin Charles Leclercin voitosta ja Red Bullin Sergio Perezin kakkossijasta.

Hamilton teki oman varikkopysähdyksensä varsin aikaisessa vaiheessa, kun taas Russellin kohdalla Mercedes onnistui hyödyntämään turva-autotilanteen tarjoaman mahdollisuuden. Aika-ajossa paremmin sijoittunut seitsenkertainen mestarikuski avautui tiimiradiossa tallinsa suuntaan.

– Laitoitte jätkät minut erittäin hankalaan asemaan, Hamilton tokaisi radiossa.

Mercedekseltä ei tullut tilanteessa mitään vastausta. Viesti kuulosti siltä, että Hamilton olisi halunnut aloittaa keskustelun paikkojen vaihtamisesta takaisin. Näin ei kuitenkaan tehty, eikä Hamilton päässyt enää haastamaan Russellia kolmossijasta.

Hamiltonin mukaan viestissä oli kyse aivan muusta. Hänen oli pakko jättää väliä Russelliin.

– En periaatteessa pystynyt ajamaan kilpaa siitä sijasta, koska auto ylikuumeni, joten minun piti perääntyä, Hamilton sanoi Motorsport.comin mukaan.

Mercedes on tuloksen myötä valmistajien MM-sarjassa toisena kymmenen pistettä Red Bullia edellä pystyttyään hyödyntämään kilpailijoiden luotettavuusongelmat kauden ensimmäisissä kisoissa.

– Tämä oli uskomaton tulos tallille. Se on rehellisesti sanottuna positiivinen merkki. Olimme perjantaina varmaankin 1,2 sekuntia hitaampia, eikä se näyttänyt siinä vaiheessa valtavan hienolta, Hamilton kommentoi.

– George teki mahtavaa työtä tänään. Näin vähän hänen taistelustaan Perezin kanssa. Toivoin, että olisin päässyt itse siihen mukaan, mutta otamme joka tapauksessa nämä pisteet ja jatkamme työntekoa.

Lue myös:

    Uusimmat