Mercedes-pomo uhmakkaana: Ferraria ja Red Bullia ei tarvitse pelätä – "Viikonloppu oli yksi vahvimmista seitsemään vuoteen"

F1-talli Mercedeksen pomo Toto Wolff kuvailee valmistajien MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavan tallin suoritusta Espanjan GP:ssä parhaaksi jopa seitsemään vuoteen. Wolff ei pelkää muiden tallien vauhtia.

Mercedeksen kuljettajat ovat ottaneet kauden jokaisessa viidessä kilpailussa kaksoisvoiton. Talli johtaa valmistajien MM-sarjaa ylivoimaisesti, sillä toisena oleva Ferrari on 96 pisteen päässä.

Mercedeksen kauden alun perättäisten kaksoisvoittojen putki on jo kaikkien aikojen pisin. Tilanne on Wolffin mukaan harvinaislaatuinen, sillä hänen mukaansa talli ei ole ollut yhtä hyvässä iskussa lähes seitsemään vuoteen.

Wolffin mielestä tallilla ei ole syytä pelätä kovimpia kilpailijoita Ferraria ja Red Bullia.

– Ei syytä pelkoon. Molemmilla talleilla on resursseja ja keinoja, joilla he voivat nousta jälleen. Viikonloppu Barcelonassa oli yksi vahvimmista seitsemään vuoteen. Meistä kirjoitetut uutiset ovat kuitenkin vaihtelevia, tallipomo sanoi crash.netille.

– Jos Ferrarilla on Monacossa vahva viikonloppu, kaikki sanovat, että se pysäyttää Mercedeksen dominoinnin.

Ferrari pärjäsi Barcelonan talvitesteissä huomattavasti Mercedestä paremmin, mutta asetelma on kääntynyt nyt päälaelleen. Wolff uskoo tallinsa löytäneen menestysreseptin.

– Talvitesteissä kärjessä olivat hyvin eri kuljettajat kuin nyt. Myös keskikasti on muuttunut. Talleilla oli kahta erilaista aerodynaamista konseptia. Ehkä asiassa on jotain perää, mutta Formula ykkösissä yhteen kysymykseen ei koskaan ole vain yhtä vastausta.

– Yritämme lisätä auton tehoja joka viikonloppu. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää ymmärtää sekä autoa että renkaita.

F1-kausi jatkuu 23.-26. toukokuuta Monacossa.

Lue myös:

    Uusimmat