Mercedes paljasti: Lewis Hamilton sai kaiken avun kukistaakseen Charles Leclercin – Valtteri Bottaksen ohitustaisto vielä haastavampi

Lewis Hamilton puristi Mercedes-autonsa moottorista kaiken tehon ohittaakseen Ferrarin Charles Leclercin Italian GP:ssä, paljastaa tallin päästrategisti James Vowles.

Hamilton ja Leclerc kävivät Monzan radalla hienon kärkitaiston viime viikolla. Leclerc pystyi puolustautumaan jopa hieman kyseenalaisin ottein ja tylsytti brittitähden kovan yrityksen. 

Ferrari loisti Monzassa suoravauhdillaan, mikä vaatikin Mercedekseltä kaikkien keinojen käyttöön ottamista Hamiltonin yrityksissä. 

– Lewis käytti kaiken mahdollisen tehon moottorista ja muista järjestelmistä ohittaakseen Leclercin. Hän kytki moottorista ohitusasetuksen päälle ja sai maksimitehon käyttöön, mutta sekään ei riittänyt, Vowles selvittää tallin julkaisemalla videolla

Renkaansa Leclercin perässä kuluttanut Hamilton teki lopulta ajovirheen ja tallitoveri Valtteri Bottas nousi hänen edelleen. Suomalaistähti pääsi vuorostaan kokeilemaan Leclercin ohittamista kisan lopussa, mutta ei pystynyt uhkaamaan voittoon ajanutta monacolaista

– Kun Valtteri sai Leclercin kiinni, Valtterin renkaat olivat hieman enemmän ajetut kuin Lewisilla omissa ohitusyrityksissään. Lisäksi Leclerc tiesi kohdat, joissa hänen pitää puolustautua ja miten, Vowles toteaa viitaten Leclercin Hamilton-taistoon. 

– Valtterilla oli sama ongelma kuin Lewisilla: auto ei vain ollut tarpeeksi nopea suorilla, kaikista moottoriasetuksista huolimatta.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Singaporessa. 

Lue myös:

    Uusimmat