Fernando Alonso odotti rangaistusta Ferrari-tähdelle – taustalla sama liike, jonka hän teki Valtteri Bottakselle

Tulosruutu: Carlos Sainz voitti Britannian GP:n, alun joukkokolari säikäytti

Alpinen Fernando Alonso odotti, että Ferrarin Charles Leclerciä olisi rangaistu sunnuntain Britannian GP:n jälkeen.

Taustalla olivat kisan lopun tapahtumat. Ferrari-tähti Leclerc kävi omaa taisteluaan Red Bullin Sergio Pereziä ja Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan. Alonson mukaan Leclerc teki puolustaessaan sääntöjen vastaisen liikkeen.

– Pystyin ohittamaan loppuvaiheilla Landon (Norris). Viides sija oli mainio saavutus. Odotin kuitenkin, että olisin noussut neljänneksi, koska näin, kun Charles vaihtoi takasuoralla kolmesti linjaa puolustaessaan Lewisiä vastaan, Alonso sanoi kisan jälkeen.

– Tein itse niin Kanadassa ja sain viiden sekunnin aikarangaistuksen. Luulin, etteivät nuo ole sallittuja, Alonso jatkoi.

Alpinen espanjalaiskuljettaja viittasi Montrealin tilanteeseen, jossa hän puolusti Alfa Romeon Valtteri Bottasta vastaan. Alonsolle lätkäistiin kisan jälkeen rangaistus, mikä pudotti hänet niin Bottaksen kuin toisen Alfa Romeo -kuljettajan Guanyu Zhoun taakse.

Leclercin tempausta ei koskaan otettu tukinnan alle. Näin tulokset säilyivät ennallaan.

Kisan voittoon ajoi Ferrarin Carlos Sainz. Red Bullin Perez oli toinen, Mercedeksen Hamilton oli kolmas, Leclerc oli neljäs ja Alonso viides.

Lue myös:

    Uusimmat