Lewis Hamilton kyseenalaistaa F1-tuomariston puolueettomuuden: “Näyttää siltä, että uusi sukupolvi pääsee paljon vähemmällä”

Onko F1-sarjaan vakiintuneet eri säännöt kokeneille ja uusille lupaaville kuskeille? Ainakin tähän suuntaan viittaa Lewis Hamilton kommentoidessaan Ferrarin Charles Leclercin pääsyä kuin koira veräjästä Italian GP:n voittotaistelun tempauksistaan.

Leclerc sai voittamassaan Monzan kisassa tuomaristolta varoituksen, joka tuodaan kuljettajan tietoon mustavalkoisella lipulla. Monacolainen teki toistuvia linjanvaihdoksia, kun Hamilton pyrki tekemään ratkaisevan ohituksen kisan loppuvaiheessa.

Lopulta Ferrarilta tiedotettiin painokkaasti, ettei yhteenkään jarrutuksessa liikkumiseen ole enää varaa. Hyvin selvästi taustalla oli FIA:n tuomariston käsky.

– En ole liikkunutkaan, Leclerc vastasi koppavasti.

Hamilton sortui lopulta ajovirheeseen ja putosi tallikaverinsa Valtteri Bottaksen taakse kisan kolmanneksi. Brittimestari oli tuohtunut siitä, ettei tuomaristo lähtenyt rankaisemaan Leclercia, vaikka sääntöjen pitäisi olla selvät ja samat kaikille.

– Sillä ei ole oikeastaan mitään väliä, mitä minä ajattelen. Tämä on käyty moneen kertaan läpi. Vältin kolarin ja keskityin taas ottamaan eron uudelleen kiinni, Hamilton hymyili tv-haastattelussa.

– Näyttää siltä, että uusi sukupolvi pääsee paljon vähemmällä siitä, miten he liikuttavat autoaan tuossa tilassa, verrattuna sanotaanko nyt kokeneempiin kuskeihin. Mutta hyvä tietää tämä nyt, hän vihjasi.

Taustalla on toisen 21-vuotiaan nuorukaisen, Max Verstappenin ratakäyttäytymisestä noussut kiivas keskustelu ohituspaikoissa tapahtuvasta estelystä. Nykysäännön mukaan kuski saa kerran liikkua jarrutuksessa toisen ohituslinjalle, mutta sitten on pidettävä oma ajolinja kurissa.

– Verstappeninkin olisi pitänyt saada siitä rangaistus viime vuonna. Olemme pyytäneet johdonmukaisuutta, jotta sama sääntö pätisi joka kerta, Hamilton kritisoi.

– Tuomarit varmaankin nousivat tänään väärällä jalalla sängystä, hän piikitteli.

Lue myös:

    Uusimmat