Mercedes-pomo vaati rangaistusta Ferrarin Charles Leclercille – ”Olisimme tarvinneet poliisisaattueen”

Ferrarin monacolaiskuljettaja Charles Leclerc ajoi Italian GP:n voittoon sunnuntaina Monzan radalla. Leclerc sai pidettyä Mercedes-kuljettajat Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin takanaan. Mercedes-pomo Toto Wolff loi pienen mustan pilven Leclercin voiton ylle. Wolffin mielestä Leclerc pääsi kuin koira veräjästä tilanteessa, josta häntä olisi pitänyt rangaista.

Leclerc joutui koville kisan alussa Hamiltonin kanssa, kun brittikuski painosti häntä herkeämättä. Kisan loppuvaiheilla paine jatkui, tällä kertaa Bottaksen toimesta.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff antoi osittain kehuja Leclercin suuntaan.

– Hän (Leclerc) ajoi kovaa ja mainion kisan. Ferrarilla oli ylipäätänsä vahvin paketti tälle radalle. Heitimme kaksi kaveria heidän kimppuun, mutta sekään ei riittänyt, Wolff pohti Sky Sportsille.

Mutta. Wolff heitti myös suoran syytöksen Leclercin suuntaan.

– Hänen touhu meni välillä yli rajojen. Mutta voiko hänelle antaa rangaistusta Monzassa? Sitten olisimme tarvinneet poliisisaattueen, Mercedes-pomo letkautti, viitaten intohimoisiin Ferrari-faneihin.

Wolff viittasi tapaukseen, jossa brittikuski Hamilton haki ohitusta Leclercistä.

– Tämä on yksi ongelma, mikä meillä on tässä lajissa. Sitä haluaa, että kuljettajat voivat taistella kovaa toisiaan vastaan. Mutta kuinka pitkälle voidaan mennä? Hän olisi voinut hyvinkin saada rangaistuksen siitä, että hän puski Lewisin ulos radalta.

Wolffille näytettiin vielä kuvanauhalta kohta, jossa Leclerc työnsi Hamiltonin ulos radalta. Video tilanteesta näkyy alta:


– Kyllä, hän puski Lewisin ulos.

Wolffin mukaan Leclerciä olisi ehdottomasti rangaistu, mikäli kyseessä ei olisi ollut Monza.

Leclercin rangaistus olisi voinut taata Bottakselle voiton, sillä suomalaiskuski pääsi kisan lopussa aivan monacolaisen tuntumaan. 

Leclerciä ei kuitenkaan rangaistu, vaan hänelle näytettiin mustavalkoista lippua. Tämä on varoitus siitä, että kuljettaja hylätään, mikäli hän jatkaa sääntöjenvastaista toimintaa. Maalissa Leclercin ja Bottaksen välille jäi alle sekunnin ero.

Lue myös:

    Uusimmat