Mercedes hukkasi mahdollisuutensa nuoreen Max Verstappeniin – "Tilaisuus tuli liian aikaisin"

F1-talli Mercedes oli halukas kaappaamaan Max Verstappenin siipiensä suojiin vuonna 2014, mutta Verstappen valitsi Red Bullin.

Verstappen solmi Red Bullin kanssa ensimmäisen sopimuksensa vuonna 2014. F1-sarjaa vuosia hallinnut Mercedes oli tuolloin myös hanakasti kuljettajalahjakkuuden perässä, mutta Verstappen valitsi Red Bullin.

Red Bullin suojissa Verstappen on hiljalleen kehittynyt yhdeksi koko F1:n taitavimmista kuljettajista. Mercedes-pomo Toto Wolffilla on asiaan yksinkertainen selitys.

– Red Bullilla Max on saanut aikaa kehittyä. Hän sai tehdä virheitä Toro Rossolla, mutta myös Red Bullilla, kuten viime vuonna Azerbaidzhanissa. Jokaisella huippukuljettajalla on oppimiskäyränsä. Verstappenin harppaus viime kaudesta tähän kauteen on todella vaikuttava, Wolff kehuu Verstappenia RacingNews365:n mukaan.

Verstappenia useampaan otteeseen hopeanuolten ohjaksiin houkutellut Wolff myöntää, että Verstappenin Red Bull -valinta on jälkeenpäin ajateltuna ollut erittäin viisas ratkaisu.

– Kaikella on tarkoituksensa. Red Bull on antanut tuolle pojalle aikaa kehittyä. Siihen aikaan meillä ei ollut laitteistoa eikä järjestelmää junioreille. Keskityimme vain kisojen ja mestaruuksien voittamiseen. Kaikki oli meille vielä niin uutta, Wolff muistelee.

Nykyään Mercedes on toiminut aktiivisesti myös junioripuolella, jotta löytäisi ohjelmaansa lahjakkaita kuljettajia, jotka voisivat lyödä läpi F1:ssä. Tulevaisuuden huippulupaukset saattavat kärkkyä tilaisuuttaan jo aivan kulman takana.

– Tietysti haluamme ”seuraavan Maxin”. Muutamia on jo tulossa harjoitusohjelmamme läpi, sanonpahan vain. Mutta ainoa oikea Max Verstappen tuli meille liian aikaisin, Wolff toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat