Max Verstappen -jahdista maukkaita paljastuksia – Mercedes jäi voimattomaksi ällistyttävän peliliikkeen edessä

4:49
Max Verstappen päätti F1-kauden 2020 voittojuhliin Abu Dhabissa.

Max Verstappenin noususta F1-sarjan tähdeksi tehty uutuusdokumentti paljastaa, miten hollantilaislupaus päätyi Red Bull -tallin leiriin vuonna 2014. 

Verstappen, 23, sai F1-kisakuskin sopimuksen Toro Rossolle kaudelle 2015 (nykyinen AlphaTauri) vain 17 vuoden iässä. Ura on ollut erittäin nousujohteinen, sillä hän siirtyi Toro Rosson isäntätiimiin Red Bullille jo kesken vuoden 2016 ja voitti heti avauskisassaan. Ykköstiloja on kertynyt sittemmin kaikkiaan kymmenen. 

Verstappenista tehty uutuusdokumentti Whatever it takes kertoo vaiheista, joiden seurauksena hollantilainen sai paikan Red Bull -leiristä. 

– Tuohon aikaan Lotus, McLaren ja Ferrari olivat jo lähestyneet Maxia. Red Bull oli kiinnostunut Maxista jo hyvin varhaisessa vaiheessa, ja oli helppo huomata, että hänet haluttiin tallien akatemioihin, manageri Raymond Vermeulen taustoittaa.

Vuonna 2014 Verstappen ajoi kymmenen voittoa Euroopan F3-sarjassa ja sijoittui sarjassa kolmanneksi.

Kauden vakuuttavin jakso nähtiin kesäkuussa, kun Verstappen voitti kuusi F3-kisaa peräjälkeen – ensin kolme Belgian Spassa, sitten kolme Saksan Norisringilla. Maxin isän Jos Verstappenin mukaan tämä laittoi pyörät pyörimään.  

– (Red Bullin neuvonantaja) Helmut Marko soitti maanantaina Norisringin kolmen voiton jälkeen, Jos Verstappen muistelee. 

– Max oli siellä omassa luokassaan. Se teki valtavan vaikutuksen ja vakuutti minut. Keskustelimme F2-sarjasta seuraavana askeleena tai GP3-sarjasta, Marko lisää. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Helmut Markon suunnitelmat muuttuivat kuitenkin nopeasti Verstappenia kohtaan ilmenneen kovan kiinnostuksen takia. 

– Soitin Josille ja sanoin "unohda kaikki, menemme formula ykkösiin". 

Tämä ehdotus mykisti Jos Verstappenin aluksi, mutta osapuolet keskustelivat F1-harppauksesta Hockenheimissa heinäkuussa. Tämä ei jäänyt muilta F1-talleilta huomaamatta. 

– Kävelimme ulos Red Bullin tiloista, ja sitten Niki Lauda soitti. Hän sanoi: "Olet näköjään täällä Maxin kanssa. Voimmeko jutella hetken?", Jos Verstappen kertaa. 

Lauda toimi tuolloin Mercedeksen johtoryhmässä, ja oli ollut aiemmin ratkaisuasemassa Lewis Hamiltonin houkuttelemisessa talliin. 

– Kävelimme siis Mercedeksen edustustiloihin. Niki Lauda ja (tallipäällikkö) Toto Wolff olivat siellä. Niki kysyi, että mitä Helmut tarjoaa. Sanoin, että kahta vuotta Toro Rossolla. 

– Mercedes ei pystynyt takaamaan paikkaa formula ykkösissä, joten päätös oli yksinkertainen, Jos Verstappen summaa. 

Verstappen pääsi testaamaan Toro Rosson F1-autoa kolmena kisaviikonloppuna jo syyskaudella 2014 ja teki F1-kisadebyyttinsä maaliskuussa 2015. Hän pysyy näillä näkymin F1-historian nuorimpana kisakuskina, sillä Kansainvälinen autoliitto FIA nosti alaikärajan 18 vuoteen kaudesta 2016 alkaen. 

Lähde: gpblog.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja