Toto Wolff jakoi itse ison neuvon Max Verstappenille – näin F1-supertähti päätyi Mercedeksen sijaan Red Bullille

Tulosruutu: Max Verstappen ajoi värikkään Australian GP:n voittoon

Vaikka Max Verstappen on edustanut jo pitkään Red Bullia, kaikki olisi voinut olla toisin. Red Bull ei ollut ainut taho, joka jahtasi häntä nuorempana. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff teki asiaan liittyen paljastuksen Motorsport.com:n italiankieliselle sivustolle.

Kaikki juontaa juurensa aikaan, jolloin Verstappen oli vasta astelemassa F1-ympyröihin.

Verstappen ja hänen taustatiiminsä kävivät keskusteluja Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin ja Mercedeksen silloisen puheenjohtajan Niki Laudan kanssa.

– Meillä ei ollut silloin F1-paikkaa, johon olisimme voineet hänet sijoittaa, Wolff muisteli Motortsport.com:n italiankielisellä sivustolla.

– Meillä oli Lewis (Hamilton) ja Nico (Rosberg), joilla molemmilla oli pitkäaikaiset sopimukset.

Wolff paljastaa, että hän suositteli lopulta itse Verstappenille erilaista polkua.

– Max oli tietysti mielenkiintoinen nuorukainen. Emme voineet sillä hetkellä tarjota hänelle kuin GP2-paikkaa ja ehkä mahdollisesti myöhemmin F1-sopimusta.

– Samaan aikaan Helmut Marko (Red Bullin neuvonantaja) tarjosi hänelle F1-tuolia. Neuvoin häntä tarttumaan saumaan. Se taas tiesi sitä, että hän karkasi meidän käsistämme, Wolff myönsi.

Verstappenin F1-ura käynnistyi vuonna 2015 Red Bullin sisartallissa Toro Rossolla. Hänet nostettiin jo seuraavalla kaudella Red Bullin kisakuskiksi, kun Verstappen korvasi kohuja aiheuttaneen venäläisen Daniil Kvjatin.

Tällä hetkellä Verstappen on F1-maailman ylivertainen hallitsija. Hän on voittanut Red Bullin äärinopealla ajokilla kaksi perättäistä kuljettajien maailmanmestaruutta. Hän on myös nyt ylivertainen mestarisuosikki.

Lue myös:

    Uusimmat