Mercedes aiheutti kohun F1-testeissä – toisen tallin tähtikuski yllätti: hurjat kehut

5:07
Videolla C Moren selostaja Niki Juusela ja asiantuntija Ossi Oikarinen niputtavat F1-testien annin yhteen.

F1-sarjaa viime vuosien aikana dominoinut Mercedes aiheutti kohun Espanjan Barcelonan testeissä uudella DAS-järjestelmällään. Renaultin tähtikuski Daniel Ricciardo ei lähtenyt katkeruuden tai kateellisuuden linjalle – päinvastoin. Ricciardo otti jopa hieman yllättäen äärimmäisen kehuvan linjan, kun hän puhui Mercedeksestä.

Saksalaistalli toi Barcelonan testeihin kaksiakselisen ohjausjärjestelmän, jossa kuljettaja pystyy liikuttamaan rattia syvyyssuunnassa eteen ja taakse. Raporttien mukaan Mercedes-kuljettajat pystyvät nyt muuttamaan auton aurauskulmia ajon aikana.

Motorsport.com:n mukaan kyseinen ratkaisu on kielletty vuoden 2021 säännöissä. Nykyisen tiedon mukaan Mercedes saisi kuitenkin käyttää uutta ratkaisua tulevalla kaudella.

Sen sijaan Renaultin tähtikuski Daniel Ricciardo haki täysin toisenlaisen näkökannan, kun hän puhui Mercedeksen toiminnasta.

– Hattu pois päästä. He ovat hallinneet lajia koko turboaikakauden ajan ja he ovat edelleen niitä, jotka vievät muita eteenpäin, Ricciardo mietti F1 TV:lle.

– Tämän pitäisi mennä niin, että me ja kaikki muut puskevat heitä eteenpäin. Niin, että he eivät voi olla tyytyväisiä nykytilanteeseen.

– Juuri tuon takia he ovat olleet niin dominoivia.

– He asettavat riman juuri nyt ja kilpailijana arvostan sitä. Se, että näemme, miten pitkälle he voivat mennä, on vain hyvä juttu kaikille, Ricciardo pohdiskeli.

Mercedes tykitti ensimmäisen testiviikon nopeimmat noteeraukset. Testit jatkuvat keskiviikkona Barcelonassa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.