Mercedekseltä uutta tietoa: Lewis Hamilton olisikin päässyt maaliin yksillä renkailla – talli eri mieltä siitä, mihin päätös olisi johtanut

Lewis Hamiltonin purnaus Mercedeksen tekemästä varikkopysähdyksestä Turkin GP:ssä aloitti keskustelun siitä, olisiko britti pystynyt ajamaan maaliin samoilla välikelin renkailla? Tallin vastaus kuuluu: kyllä olisi, mutta siitä ei olisi seurannut mitään hyvää.

Hamilton arvosteli kisan aikana ja sen jälkeen tiiminsä päätöstä ottaa hänet renkaidenvaihtoon kesken palkintopallitaistelun. Mestarikuski sai lisää vettä myllyyn kuultuaan, että Alpinen Esteban Ocon onnistui ajamaan maaliin ilman ainuttakaan varikkostoppia.

Kuivan ajokelin kisassa kuskit joutuvat pakostakin pysähtymään kerran, sillä sääntöjen mukaan heidän on käytettävä vähintään kahta eri rengasseosta kisan aikana. Sadekelin kisassa ei tällaista pakkoa ole, ja Turkissa rata pysyi kosteana alusta loppuun asti.

Hamilton oli täysin varma siitä, että hän olisi voinut taistella kisan kolmossijasta, jos ei olisi pysähtynyt kisassa kertaakaan. Mercedeksen tekninen johtaja James Allison vahvistaa nyt, että maaliin Hamilton olisi kyllä päässyt käytetyillä välikelin renkaillaan.

– Kyllä, kaikella todennäköisyydellä olisimme päässeet kisan loppuun yhdellä rengassetillä. Toiset autot onnistuivat siinä, esimerkiksi Ocon, ja meidän automme säästää renkaitaan tyypillisesti paremmin kuin monien kilpailijoidemme autot, Allison vahvistaa tallin julkaisemalla videolla.

Ongelmia olisi Allisonin mukaan silti tullut. Mercedes teki taktisella osastollaan koko ajan laskelmia siitä, onko enemmän mahdollisuuksia nostaa sijoituksia vai menettää niitä. Jäämällä radalle Hamilton ei siis välttämättä olisi pystynyt pitämään edes nyt lopputulokseksi saatua viidettä sijaa.

– Todisteet kertovat aika selvästi, että olisimme olleet todella hitaita. Renkaat kuluivat läpi kisan, mutta kuluminen kiihtyi radan lähestyessä kuivumista.

– Lewisin kierrosajat alkoivat heikentyä kierros kierrokselta, ja vaikka hän olisi päässyt maaliin asti, ajat olisivat olleet jo aika surkeita, Allison kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja