Lewis Hamilton kiukutteli ja kieltäytyi Mercedeksen määräyksestä – Toto Wolff yritti selitellä britin toimintaa

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi sunnuntain Turkin GP:n voittoon. Tallin brittikuski Lewis Hamilton sen sijaan jäi viidenneksi. Hamilton kävi kuumana kilpailun loppuhetkillä, sillä hän ei olisi halunnut käydä varikolla. Mercedes-pomon Toto Wolffin mukaan Hamilton ei nähnyt kokonaiskuvaa.

Ferrarin Charles Leclerc ja Mercedeksen Lewis Hamilton ajoivat erittäin pitkän vedon kisan alun välikelin renkailla. Hamilton yritti vetää kyseisillä renkailla aina ruutulipulle saakka.

Mercedes olisi halunnut vaihtaa britille uudet renkaat jo huomattavasti aiemmin. Hamilton oli toista mieltä.

– Varikolle? Miksi? Hamilton kysyi, kun hänelle viestitettiin Mercedeksen määräyksestä.

Hamilton jatkoi radalla aina kierrokselle 51. asti. Pysähdyksen myötä hän tipahti kolmannelta paikalta viidenneksi.

Hamilton pääsi hetkellisesti Ferrarin Charles Leclercin lähelle. Monacolainen onnistui lopulta repimään eroa Hamiltoniin, ollen neljäs.

– Näimme, että Leclercin vauhti hidastui. Sama koski Hamiltonia. Oli selvää, että emme pääsisi maaliin asti kisan alun renkailla. Olisi ollut parempi pysähtyä aiemmin kuin mihin lopulta päädyimme, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi Sky Sportsin haastattelussa.

Wolff ymmärsi kuumana käynyttä Hamiltonia, joka ei pystynyt havainnoimaan isoa kuvaa.

– Hän ei nähnyt autosta, että kuinka paljon hänen kierrosaikansa heikentyivät. Hän ei myöskään nähnyt, miten Leclercin vauhti hidastui. Jos hän olisi jäänyt radalle, hän olisi tippunut alaspäin, Wolff sanoi.

Lopputulosten myötä Hamilton tipahti kuljettajien MM-sarjassa toiseksi Red Bullin Max Verstappenin taakse. Verstappenilla on nyt kuuden pisteen kaula brittikuskiin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat