Asiantuntija tylyttää Lewis Hamiltonia Turkin GP:n varikkoselkkauksesta – "Hän mokasi"

Turkin GP:ssä nähtiin viikonloppuna draamaa, kun hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton kieltäytyi menemästä varikolle kisan loppupuolella.

Hamiltonilla oli allaan välikelin renkaat, joilla hän yritti ajaa kisan loppuun. Mercedes oli toista mieltä, koska talli huomasi Hamiltonin vauhdin tippuvan. Talli ohjeisti varikolle renkaanvaihtoon, mutta Hamilton kiukutteli takaisin.

Hallitseva maailmanmestari taipui lopulta varikolle kymmenen kierrosta myöhemmin.

– Minun vaistoni sanoi, että minun olisi pitänyt pysyä poissa varikolta ja niin minun olisi pitänyt tehdä. Olen turhautunut, etten seurannut vaistoani, vihainen Hamilton kommentoi kisan jälkeen.

"Hamilton mokasi"

Sky Sportin F1-asiantuntija Martin Brundle kritisoi Hamiltonin tottelemattomuutta. Hän kertoo Sky Sportin artikkelissa Turkin GP:n varikkoepisodin olleen Hamiltonin vika.

– Seitsemänkertaista maailmanmestaria ja hänen vaistoaan on kunnioitettava radalla, mutta hänen on kunnioitettava talliaan, jolla on valtava määrä tietoa kisan kulusta ja muista autoista, Brundle tylyttää. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Brundlen mukaan kiukuttelu laittoi ikään kuin Mercedeksen tallin työskentelyn sivuraiteille loppukisan ajaksi.

– Maalaisjärki sanoo, että niillä renkailla loppuun asti ajaminen ei olisi välttämättä onnistunut, mutta Hamilton halusi tehdä niin.

Hamilton sijoittui kisassa lopulta viidenneksi, mutta aikaisempi varikkopysähdys olisi auttanut häntä taistelemaan paremmista sijoituksista.

Lopputulosten myötä Hamilton putosi kuljettajien MM-sarjassa toiseksi Red Bullin Max Verstappenin taakse. Verstappenilla on nyt kuuden pisteen kaula brittikuskiin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja