Lewis Hamilton hämmästyi kuultuaan vastustajan tempusta – ei kuitenkaan tiennyt, kuinka lähellä täystuhoa tämä oli

Mercedeksen rengaspäätöstä Turkin F1-kisan rengaspäätöksestä kritisoinut Lewis Hamilton sai lisää tuulta purjeisiinsa kuultuaan Ranskan television haastattelussa, että Alpine-kuski Esteban Ocon oli päässyt maaliin ilman ainuttakaan varikkokäyntiä.

Hamilton pitkitti välikelin renkailla varikolle tulemista ja jopa kieltäytyi Mercedeksen pyynnöstä tulla sisään. Lopulta hän taipui kierroksella 51, mikä pudotti hänet kolmannelta sijalta viidenneksi. Tästä olisi ollut maaliin enää seitsemän kierrosta.

Mercedekseltä kerrottiin Hamiltonille, että maaliin pääseminen ilman renkaidenvaihtoa oli mahdotonta. Kisan jälkeisessä ranskalaisen Canal+:n haastattelussa hän kuitenkin kuuli, että takana Esteban Ocon oli päässyt maaliin tällä taktiikalla.

– Hän pääsi? Hamilton kysyi silmät ymmyrkäisinä toimittajalta.

Häneltä kysyttiin perään, olisiko sama taktiikka ollut mahdollista myös Mercedekselle. Hamilton sai tästä potkua tallinsa päätöksen kritisoimiseen.

– No, jos Ocon onnistui siinä, niin minäkin olisin voinut, ehdottomasti, Hamilton tokaisi.

Rengasvalmistaja Pirelli oli kuitenkin varoittanut tiimejä yrittämästä temppua. Myös kymmenenneksi sijoittunut Ocon oli aika varma, ettei hän olisi kovin pitkälle enää pötkinyt loppuun kuluneilla renkailla.

– Yksikin kierros, niin meillä olisi puhjennut rengas. Se oli aika riskiveto. Saimme sen onnistumaan tänään, Ocon kommentoi Motorsport Weekin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja