Mercedekseltä karu paljastus: Lewis Hamilton pilasi Valtteri Bottaksen kisan Monacossa

Valtteri Bottaksen jääminen kärkikaksikon ulkopuolelle viime viikonlopun Monacon F1-kisassa johtui Lewis Hamiltonin virheestä, Mercedes paljastaa.

Hamilton ja Bottas pitivät kahta kärkisijaa kilpailun alussa. Bottaksen kilpailu sai kuitenkin ikävän käänteen varikolla turva-auton tultua radalle Ferrarin Charles Leclercin rengasrikon jälkeen. Bottas törmäsi 11. kierroksen renkaanvaihdon jälkeen heti Red Bullin Max Verstappenin kanssa, putosi tämän taakse ja joutui palaamaan seuraavalla kierroksella uuteen renkaanvaihtoon.

Mercedeksen strategiapäällikkö James Vowles selvittää tallin julkaisemalla videolla, että tapaus johtui Hamiltonin virheestä. Kun britti oli poistumassa stopiltaan, hän törmäsi renkaiden vaihdossa käytettyyn mutteripyssyyn.

– Pyssy piti resetoida törmäyksen jälkeen uudestaan. Siinä kesti muutama sekunti, Vowles valotti.

Bottaksen varikkokäynti pitkittyi tämän myötä muutamalla sekunnin kymmenyksellä.

– Se riitti, Vowles kiteytti.

Bottas ajoi maaliin neljäntenä, Hamiltonin, Ferrarin Sebastian Vettelin ja Red Bullin Verstappenin jälkeen. Bottas oli kuitenkin loppusijoituksissa kolmas sen jäljiltä, että Verstappenia rangaistiin Bottas-kolarista aikasakolla.

Sijoittuminen kolmanneksi oli Bottakselle mestaruustaistelussakin harmillinen takaisku. Hamilton venytti nyt MM-johtonsa 17 pisteeseen ennen suomalaistallikaveriaan.

Lue myös:

    Uusimmat