Lewis Hamilton nosti esiin Valtteri Bottaksen kullantärkeän tempauksen – brittivoittaja vetosi syyttömyyteensä kohukolarissa

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton onnistui nousemaan Britannian GP:n voittoon, vaikka hän sai 10 sekunnin aikarangaistuksen osuttuaan Red Bullin Max Verstappenin kanssa yhteen. Hamilton ei ottanut syitä niskoilleen, vaan hän koki toimineensa kolaritilanteessa oikein.

Hamilton ja Verstappen kolaroivat Britannian GP:n ensimmäisellä kierroksella. Tilanteessa Hamilton lähti hakemaan sisäkautta ohitusta mutkassa yhdeksän. Britin Mercedes-auton etusiipi osui lopulta Verstappenin Red Bulliin niin, että tämä ajautui nopeasta vauhdista seinään.

Kilpailun tuomaristo antoi Hamiltonille tilanteesta 10 sekunnin aikarangaistuksen, minkä hän kärsi ensimmäisen varikkopysähdyksen yhteydessä.

– Max on erittäin aggressiivinen kuljettaja ja tänään… olin aivan hänen rinnallaan. Hän ei jättänyt tilaa, Hamilton näki.

– Mutta riippumatta siitä, allekirjoitinko rangaistuksen paikkaansa pitävyyden vai en, otin sen rehdisti vastaan ja jatkoin töiden paiskimista. En antanut minkään tulla eteeni.

Hamilton putosi aikarangaistuksen myötä tallikaverinsa Valtteri Bottaksen ja McLarenin Lando Norrisin taakse. Britti viritti kisan lopussa huiman kirin käyntiin, poimien ensin Norrisin, sitten Bottaksen ja lopulta kisan kärjessä ajaneen Ferrari-kuski Charles Leclercin.

Hamilton kiitteli nousussa tallikaverinsa roolia.

– En olisi voinut tehdä tätä ilman Valtterin vahvaa tiimityötä ja tallin mahtavaa panosta, Hamilton huomioi.

Hamiltonin viittaus kohdistui siihen, miten Bottas päästi britin ongelmitta eteensä kierroksella 40. Bottas antoi vielä kaiken lisäksi Hamiltonille huomattavasti imuapua, mikä helpotti entisestään tämän Leclerc-takamatkan kuromista.

Maalissa Hamilton oli ykkönen, Leclerc toinen ja Bottas kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat