F1-mestari ihmettelee Valtteri Bottaksen kisan pilannutta sähläystä – "Vaarallista toimintaa"

Monacon osakilpailussa Red Bull -kuljettaja Max Verstappenille langetettu aikasakko ei ollut vielä riittävä itävaltalaistallin rankaisemiseksi, katsoo F1-sarjan maailmanmestari Jacques Villeneuve.

Verstappen kiilasi varikkosuoralla MercedeksenValtteri Bottaksen, jonka seurauksena suomalaiskuski osui muuriin ja rikkoi renkaansa. Kierrosta myöhemmin Bottas joutui tekemään uuden varikkokäynnin, mikä pudotti hänet kisan neljänneksi Ferrari-tallin Sebastian Vettelin taakse.

Tilannetta tutkittuaan kisatuomaristo lätkäisi Verstappenille viiden sekunnin aikasakon, mikä pudotti hänet kisan lopputuloksissa neljänneksi Bottaksen taakse.

Villeneuve katsoo Verstappenin ajaneen Monacossa täydellisen kisan, mutta Red Bullin päätös laskea hollantilaiskuski radalle väärällä hetkellä ei saa häneltä kiitosta.

– Se oli tallilta vaarallista toimintaa. Monacossa niin ei voi tehdä, koska varikkosuoralla on niin vähän tilaa. Toiminta saattoi muiden tallien työntekijät vaaraan, minkä vuoksi rangaistuksen olisi pitänyt olla kovempi, Villeneuve kommentoi Sky Sports Italialle.

– Verstappenille kovempi rangaistus ei olisi muuttanut hänen lopullista sijoitustaan, mutta tulevaisuudessa tallit joutuisivat ajattelemaan kahdesti, ennen kuin ottavat tällaisen riskin.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Kanadassa. 

Lue myös:

    Uusimmat