Menestysuran luonut YouTube-tähti Sita Salminen, 26: "Olin vähätellyt omia kykyjäni"

YouTube-tähti Sita Salminen lopetti päivätyön ja perusti oman menestyksellisen yrityksen sosiaalisen median vaikuttajana.

Kahta eri YouTube-kanavaa, blogia ja Instagram-tiliä pyörittävä sosiaalisen median vaikuttaja Sita Salminen, 26, oli vielä muutama vuosi sitten töissä pankissa sosiaalisen median vastaavana.

Samalla hän pyöritti blogiaan ja aloitteli YouTubessa. Pian nuori nainen oivalsi muiden tubettajien esimerkistä, että hän voisi ryhtyä yrittäjäksi.

– Tajusin silloin, että moni asia on mahdollista ja olin vähätellyt omia kykyjäni paljon. Se mursi sen lukon ja ahdistuksen omasta urasta. Olin nähnyt, että muut tubettajat elättävät itsensä. Otin selvää, että miten he tekevät sen ja lähdin tekemään omaa polkua, Salminen kertoo.

Tienasi yli 100 000 euroa

Nyt naisen kahdella eri YouTube-kanavalla on yhteensä yli 300 000 tilaajaa ja Instagramissa yli 78 000 seuraajaa.

– Koen, että vaikuttaminen on tullut jäädäkseen. Ihmiset kaipaavat tavallisia julkkiksia. Somepersoonat ovat mielestäni näitä, jotka ovat nousseet pinnalle samaistuttavuudellaan.

Tähti kertoo videoillaan avoimesti oman elämänsä eri vaiheista. Nainen on tehnyt videoita muun muassa syömishäiriöstä, rahasta, kehonkuvasta sekä seksuaalisuudesta.

Vaikuttajalta on tulossa myös kirja ensi syksynä, jossa on naisille suunnattuja eroottisia novelleja.

"Oma jaksaminen mietityttää"

Suurimpana riskinä työlleen Salminen kokee median suuren vaihtuvuuden.

– Media ja some muuttuu koko ajan paljon. Jos sattuu, että tulee joku uusi juttu, joka ei sovi minulle ja se pyyhkäisee minun alustani pois. Riskinä näen myös, että juttuni eivät enää kiinnosta ihmisiä. Sitä ei saa pitää itsestään selvyytenä, että niin monella ihmisellä riittää kiinnostusta katsoa minun videoitani, Salminen kuvailee.

Myös jatkuva esillä olo on uuvuttavaa.

– Myös oma jaksaminen mietityttää. Jaksaako sitä olla näkyvillä jatkuvasti.

19-vuotiaana bloggaamisen aloittanut Salminen tiedostaa alan riskit ja aikookin laajentaa kirjan lisäksi omaa työtään.

– En pidä itsestäänselvyytenä, että tulen YouTubea tekemään vielä viisikymppisenäkin. Olen yrittänyt laajentaa repertuaariani, että olisi monta mahdollisuutta ja turvaa, Salminen kuvailee.

 

Lue myös:

    Uusimmat