Menehtyneen Ken Blockin viimeisestä rallista paljastui kytkös Valtteri Bottakseen – asiantuntijat murtuneena: "Hirveä sokki"

C Moren ralliasiantuntijat Jari Ketomaa ja Teemu Suninen ehtivät työskennellä menehtyneen rallitähti Ken Blockin kanssa, Suninen jopa eaivan viime aikoina.

Uutinen moottoriurheilutähti Ken Blockin kuolemasta otettiin vastaan rallimaailmassa murtunein mielin. C Moren tiimissä ralliasiantuntijana toimiva Teemu Suninen ajoi Blockin kanssa vielä muutama vuosi sitten samassa tallissa.

– Iso, harmittava uutinen. Ehkä yksi isoimmista legendoista on nyt poissa tästä maailmasta. Olimme 2018 tiimikavereitakin, Suninen sanoi.

Espanjan MM-ralli vuonna 2018 jäi amerikkalaisen viimeiseksi, kun sekä Suninen että Block ajoivat yhdessä Fordin tallissa. Kiinnostava yksityiskohta on, että Block ajoi viimeisen rallinsa samalla autolla, jolla Valtteri Bottas ajoi ensimmäisen rallikilpailunsa vuoden 2019 Tunturirallissa.

Suninen oli yhteydessä Blockiin vain vähän aikaa sitten.

– Tuossa vähän ennen joulua olimme vielä tekemässä yhteistyötä. Olin pari päivää testaamassa hänen autoaan ja antamassa kokemusta. Hänen piti ajaa tänä vuonna Amerikassa Hyundain Rally2-autolla, mutta se on nyt sitten mennyttä tarinaa, Suninen toteaa.

Syntymäpäivillä

C Moren ralliasiantuntija Jari Ketomaa otti tiedon Blockin poismenosta raskaasti.

– Ihan hirveä sokki oli aamulla, kun huomasin, että Ken on menehtynyt. Isot surunvalittelut tietysti hänen perheelleen.

Block oli menehtyessään 55-vuotias. Hän ehti tehdä uraa myös moottoriurheilun ulkopuolella. Moottoriurheilun lisäksi Block harrasti lumi- ja rullalautailu ja oli perustamassa DC Shoes -tuotemerkkiä.

– Hän oli mahtava, ikoninen hahmo – ystävällinen, sydämellinen sekä viimeisen päälle moottoriurheilu- ja liikemies. Hän hoiti kaikki asiansa esimerkillisesti. Yksi hieno hahmo on keskuudestamme poissa, mutta ikuisuuttahan täällä ei olla, ketomaa sanoo.

Ketomaa tapasi amerikkalaisen jo toissa vuosikymmenellä rallihommissa.

– Onneksi pääsin tuntemaankin Kenin. Se oli 2009, kun Subarun kanssa tehtiin paljon töitä. Ajoin silloin Subarulla Suomessa ja Suomen MM-rallissakin. Ken ajoi Subarulla Amerikassa, ja kävin siellä testaamassa.

– Minulla oli 30-vuotissyntymäpäivät silloin siellä. Kenin vaimo Lucy teki syntymäpäiväkakun, josta löytyy yhä valokuvakin. Kun täytin 30, syntymäpäivillä oli Ken Block ja Travis Pastrana – hienot muistot ovat jääneet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja