Teemu Suninen järkyttyi Craig Breenin traagisesta kuolemasta – "Iso menetys koko rallimaailmalle"

Hyundain WRC2-kuljettaja Teemu Suninen järkyttyi Hyundai-tallitoverinsa Craig Breenin traagisesta kuolemasta.

Hyundai kertoi torstaina, että 33-vuotias Breen menehtyi ajettuaan ulos Kroatian MM-ralliin valmistavissa testeissä. Breenin kartanlukija James Fulton säästyi vakavilta vammoilta.

Uutiset tulivat Suniselle suurena järkytyksenä.

– Ovathan nuo aika synkkiä uutisia. Osoittaa taas sen, että mitä vain voi elämässä tapahtua. Taas oli iso muistutus, että vaikka turvallisuus on mennyt eteenpäin, niin kyllä sen parissa täytyy tehdä töitä, että autoista saataisiin turvallisempia. Ja ylipäätään lajista. Nämä ovat sellaisia uutisia, ettei niitä kukaan halua kuulla, Suninen sanoo MTV Urheilulle.

Breen oli WRC-ympyröissä tuttu kuljettaja, sillä irlantilainen on ollut MM-ralleissa enemmän tai vähemmän mukana vuodesta 2009 lähtien. Tällä kaudella WRC2-luokassa Hyundain kalustolla ajava Suninen ja WRC-luokan kuski Breen toimivat korealaistallissa tallitovereina.

– Hän oli tosi mukava mies, iloinen ja reilu tiimikaveri. Harmittaa, että hänellä oli vaikea viime kausi ja nyt näytti, että rupeaa ralli sujumaan ja Ruotsissa oli hienoa ajamista. Näytti, että siitä olisi voinut tulla hieno ura taas, mutta se loppui yllättäen.

Breenin kausi alkoi upeasti, kun hän ajoi Ruotsin MM-rallissa hienosti toiseksi. Vaikean kauden 2022 jälkeen Breenin ura näytti olevan jälleen jykevässä nousukiidossa.

– Iso menetys koko rallimaailmalle. Hän oli hieno kuljettaja ja ura oli rakentumassa ylöspäin. Pystyi ajamaan hienon podiumin Ruotsista. Varmasti olisi ollut paljon faneja, ihmisiä ja jopa tiimejä katsomassa, kuinka korkealle se olisi mennyt. Iso menetys lajille, Suninen harmittelee.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat