Ken Blockin tapaturmainen kuolema koskettaa Riku Tahkoa syvältä – suomalaiselta isoja sanoja rallitähdestä: "Toi täysin uuden näkökulman"

Utahissa maanantaina tapaturmaisesti menehtynyt Ken Block oli extreme-urheilun pioneereja. Blockin tuntenut ja hänen kanssaan useasti kisannut Riku Tahko kuvailee 55-vuotiaana kuollutta Blockia valovoimaiseksi persoonaksi. 

Suru-uutinen tavoitti suomalaiskuljettaja Riku Tahkon tiistaiaamuna. Maanantaina paikallista aikaa Utahissa Ken Block menehtyi moottorikelkkaonnettomuudessa.

Tahko kisasi Blockin kanssa lukuisat kerrat Gymkhana-tapahtumissa. 

– Kyllä se syvältä koskettaa, Tahko sanoo.

Kaksikon ensikohtaaminen tapahtui vuonna 2012 Jyväskylässä.

– Ajoin WRC-autolla ensimmäistä kertaa Jyväskylän MM-rallissa, niin Killerin yleisöerikoiskokeelle Ken Blockia vastaan siinä asetuttiin, suomalaiskuljettaja kertoo. 

Tahkon mukaan rallin MM-sarjassakin kisannut Block oli suunnannäyttäjä moottoriurheilun saralla. Block toi täysin oman toimintapansa lajiin. Vaikutukset ulottuvat koko lajikirjoon.

– Hän toi moottoriurheiluun uudella tavalla markkinoinnin ja extremen mukaan. Ken on jättänyt ison osan koko moottoriurheiluun, Tahko kuvailee. 

Moottoriurheilun suunnannäyttäjä

Block oli erittäin suosittu sosiaalisen median vaikuttaja. Instagramissa hänen tilillään on yli seitsemän miljoonaa seuraajaa. Blockin perustamalla Hoonigan-tallilla on suosittu YouTube-kanava, joka keskittyy Gymkhana-aiheisiin videoihin. Blockilla oli taito tavoittaa ihmiset laajassa mittakaavassa. 

– Ken oli pioneeri siinä, miten moottoriurheilusta saatiin coolia. Hän toi täysin uuden näkökulman, jolla suuri yleisö kiinnostui lajista, Tahko sanoo. 

Suomessakin useasti eri lajeissa kisannut Block suhtautui maahan lämmöllä. Tahkon kotipaikka oli useasti puheenaiheena kisareissuilla.

 – Hän rakasti Suomea. Hänen lempijuomansa oli lonkero. Sitä yritettiinkin viedä aina tuliaisiksi kisoihin, Tahko paljastaa.

Blockin tekemistä leimasivat autojen näyttävät ulkoasut, hurjat stunttivideot ja erinomainen sosiaalisen median hallinta. Ihmisenä Tahkon mieleen jää urheilija, joka aiheutti yleisössä tunteita.

– Äärimmäisen valovoimainen persoona. Iso tähti. Kun hän saapuu paikalle, niin se hälinä alkoi taustalla jo ennen kuin mies oli varikolla, Tahko muistelee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja