Melko paksua tekstiä! Lewis Hamilton naljaili aika-ajojen tyrmäyksestä Ferrarille – "Jos olen täysin rehellinen, niin en ole kovin iloinen"

Mercedes-tähti Lewis Hamilton näytti olevan yllättynyt, mutta ei malttanut olla piikittelemättä valtavasta erosta Ferrariin F1-kauden ensimmäisten aika-ajojen jälkeen Australiassa lauantaina. 

Hamilton vei paalupaikan huipputasaisessa taistossa tallitoveriaan Valtteri Bottasta vastaan. Brittitähti kaivoi parhaan vauhtinsa esiin päätösosion toisella vedollaan, ja kaksikon välille jäi reilun 0,1 sekunnin ero. 

– Olen harvoin ajanut noin huonoa avauskierrosta (päätösosiossa). Tyrin homman oikeastaan jo avausmutkassa, hävisin pelkästään siinä 0,4 sekuntia. Tiesin siis, että pystyn parantamaan paljon toisella vedolla. Paransinkin jatkuvasti toisella kierroksella, ja puristin yli äärirajojen, koska tiesin Valtterin olevan edellä. Jos olet noin kaukana takana, toisen kierroksen ajaminen nappiin on pirun vaikeaa. Olin siis erittäin iloinen, että pystyin puristamaan erityisen kierroksen, Hamilton kommentoi taistelua F1-sarjan haastattelussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Päivän puheenaihe oli kuitenkin Mercedeksen ero Ferrariin – kolmanneksi tullut Sebastian Vettel hävisi Hamiltonille peräti 0,7 sekuntia. 

– En todellakaan odottanut näin isoa eroa. Se on minulle todella iso shokki, Hamilton sanoi. 

Barcelonan testeissä näytti siltä, että Ferrari lähtee avausviikonloppuun hienoisena suosikkina. 

– Ajoimme nyt ensi kertaa aika-ajojen bensalastilla, mutta meidän analyysimme mukaan Ferrari oli meitä hieman tai jopa 0,4 sekuntia edellä. Ajattelin, että nyt pitää vain tehdä kovasti töitä, mutta nyt näyttää siltä, että he ovat menettäneet suorituskykyä. Emme nimittäin ole muuttaneet autoa. Se on mielenkiintoista, Hamilton pyöritteli. 

Tämän jälkeen oli piikittelyn aika. 

– Toisaalta olen tyytyväinen, että avasimme kauden näin hyvin, mutta jos olen täysin rehellinen, niin en ole kovin iloinen, että ero on noinkin iso, sillä pidän tiukasta taistelusta. Silloin eron tekeminen on enemmän minusta kiinni, Hamilton myhäili.


Lue myös:

    Uusimmat