Paljastus: Lewis Hamilton niskoitteli Ranskassa Mercedeksen määräystä vastaan – "Hullua"

Lewis Hamilton ei totellut Mercedes-tallinsa ohjetta formula ykkösten Ranskan GP:n viimeisellä kierroksella, kertoo Autosport.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton dominoi kilpailua ja ajoi kohti varmaa voittoa, mutta hän janosi vielä kovilla ja kuluneilla renkaillaan nopeinta kierrosta, joka toisi yhden lisäpisteen. Ferrarin Sebastian Vettel pysähtyi lopussa viitossijalta ottamaan tuoreet pehmeät kumit alleen ja yritti näin napata nopeimman kierroksen nimiinsä.

Kisainsinööri Peter Bonnington kertoi Vettelin tilanteesta Hamiltonille ja viestitti, että "me emme vaivaudu" yrittämään nopeinta kierrosta. Hamilton niskoitteli kuitenkin vastaan ja löi viimeisellä kierroksella tallan pohjaan.

– Minä ajattelen, että koskaan ei pidä luovuttaa, olla tyytyväinen ja ajatella, että ei, se ei ole mahdollista, Hamilton sanoi Autosportille.

– Lisäpiste oli saatavilla. "Yritän sitä, mennään." Jopa kierroksen aikana he sanoivat: "Älä välitä, hänellä on uudet renkaat, ei ole mitään mahdollisuutta lyödä häntä." Niin hullu kuin kuski on, ajattelin, että ehkä onnistuisin siinä.

Nopeimman kierroksen taistelusta tuli tiukka, vaikka Hamiltonilla oli allaan Vetteliä huomattavasti kulunneet kumit. Vettel oli nopeimmalla kierroksellaan Hamiltonia vain 0,024 sekuntia vikkelämpi.

– En tajunnut, että se oli niin tiukkaa. On asioita, joita olisin pystynyt tekemään, jotta se olisi toteutunut, Hamilton sanoi nopeimpaan kierrokseen liittyen.

– En usko, että hänellä oli täydellinen kierros. 

Hamilton uskoi, että tapaus opetti Mercedekselle, ettei tule pitää asioita itsestäänselvänä, vaan on syytä jatkaa pusertamista. Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff tuli myös kisan jälkeen vastaan.

– Olen todella tyytyväinen Hamiltonin suoritukseen 29 kierrosta ajetuilla kovilla renkailla, joilla pystyttiin melkein vastaamaan Sebastianin aikaan, Wolff kommentoi.

– Se osoitti, että meillä oli todella hyvä suorituskyky tänä viikonloppuna.

Hamilton johtaa MM-sarjaa 36 pisteellä ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta, joka sijoittui kisassa toiseksi. MM-sarjassa kolmantena majaileva Vettel on jäänyt Hamiltonista jo 76 pinnaa.


Lue myös:

    Uusimmat