Valtteri Bottas avasi, miksi hän oli helisemässä Max Verstappenia ja Lewis Hamiltonia vastaan – kaikki meni jo alussa mönkään

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas jäi kolmanneksi F1-kauden ensimmäisissä aika-ajoissa Bahrainin radalla. Bottas pystyi parantamaan aika-ajon edetessä, mutta silti hän jäi yli puolen sekunnin päähän paalumies Max Verstappenista. Mikä johti tähän? Bottaksen mukaan jo aika-ajon lähtökohdat olivat hänen osaltaan heikot.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Verstappen on hallinnut tähän mennessä suvereenisti viikonloppua. Verstappen tykitti nopeimmat ajat jokaiseen harjoitussessioon.

Sama meno jatkui aika-ajon huipennuksessa, jossa hän päihitti molemmat Mercedes-kuljettajat. Näistä Lewis Hamilton jäi lähes neljän kymmenyksen päähän (+0,388) ja Bottas yli puolen sekunnin päähän (+0,589).

– Meillä on ollut paljon ongelmia auton balanssin kanssa. En ole tuntenut oloani niin itsevarmaksi auton suhteen, mitä olen toivonut. Tiesin, että auto on parempi, kun mennään kohti iltaa. Ja niin myös kävi, Bottas mietti.

Suomalaisen aika-ajo meni kuitenkin piloille jo alkuhetkillä.

– Jouduin vetämään ensimmäisessä osiossa ylimääräisen vedon uusilla pehmeän seoksen renkailla. Eli käytännössä hukkasimme yhden sarjan. Sen myötä minulle jäi vain yksi uusi setti viimeiseen sessioon, Bottas avasi, jatkaen realiteeteista:

– Oli vaikea kamppailla Maxia ja Lewisia vastaan vain yhdellä uudella setillä. Ei tuo nyt niin huonosti mennyt, mutta emme ole siellä, missä haluaisimme olla. Noh, sentäs kolmas ruutu. Siitä kaikki on mahdollista.

Bottas nosti myös esiin Mercedeksen vahvuuden kisaa ajatellen.

– Meillä on kaksi autoa häntä (Verstappenia) vastaan. Siitä voi olla apua, Bottas spekuloi, viitaten muun muassa erinäköisiin taktiikkakokeiluihin.

Lue myös:

    Uusimmat