Katkera pala! Lewis Hamilton selitteli nöyrtyneenä tappiotaan Valtteri Bottakselle

Kotiyleisön edessä ajava Mercedes-kuski Lewis Hamilton koki lauantaina niukan, mutta katkeran tappion tallikaverilleen Valtteri Bottakselle Britannian GP:n aika-ajoissa. Hamilton sai selitellä pettyneenä tappiota jälkikäteen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaksikon välille jäi lopulta vain 0,006 sekunnin ero. Bottas tykitti paaluaikansa (1.25,093) kolmannen osion ensimmäisellä yrittämällään. Hamilton tuli lähelle aivan session loppuhetkillä, toisella vedollaan.

Ennen tätä Hamilton oli ottanut neljä perättäistä paalua Silverstonessa. Bottaksella historia ei pohjannut menestystä, sillä ennen tätä hän oli ollut parhaimmillaan neljäs.

Hamilton yritti kääntää nopeasti pettymyksen taka-alalle.

– Olin perjantaina ongelmissa yksittäisellä kierroksella ja yritin parantaa sitä niin illan kuin lauantain aikana. Kaikki tuntui hyvältä vielä kolmansissa harjoituksissa, sekä aika-ajojen alussa.

– Mutta sitten suoritustaso heikkeni session edetessä. Menimme taaksepäin siihen nähden, missä olimme vielä perjantaina, Hamilton harmitteli.

– Tuolla oli myös tuulista, mutta itse asetukset tuntuivat ihan hyvältä kisaa ajatellen. En halunnut viedä säätöjä hirveän kauaksi juuri tuon takia.

– Sormet ristiin – meidän pitäisi olla vahvoilla kisoissa. Se toki riippuu paljon siitä, että millä sijoituksilla olemme. Tuuli ja sun muut tekijät ovat kuitenkin vaikuttamassa, Hamilton jatkoi pyörittelyä.

Aika-ajojen ratkaisussa Bottas ei onnistunut aivan täydellisesti ensimmäisellä yrittämällään. Tämä jäi kuitenkin paaluajaksi.

Hamiltonin ja Bottaksen välinen ero kaventui erityisesti kolmannen sektorin lopussa, jossa Bottas ei saanut aivan optimaalista ajolinjaa viimeiseen mutkaan.

– Ei tuo ollut mitenkään täydellinen kierros, mutta epäilin, ettei kukaan muukaan saa sitä. Tuolla oli todella vaikea olla tekemättä virheitä uuden asvaltin ja tuulen takia, Bottas mietti.

Lue myös:

    Uusimmat