Meksikossa selvitellään erikoista kuljetusta: Yli 150:tä ruumista kuljettanut rekka ajeli naapurustosta toiseen – kukaan ei myönnä antaneensa ajokäskyä

Meksikolaisessa osavaltiossa ratkaistiin ruumishuoneen tilaongelma vuokraamalla rekka kylmäsäilytykseen. Viime viikolla rekka katosi pihalta yli 150 ruumista kyydissään.

Kaksi vuotta sitten meksikolaisella ruumishuoneella oli ongelma: ruumiita tuli kiivaampaa tahtia kuin tyhjiä paikkoja vapautui. Väkivalta Meksikossa oli lisääntynyt ja jokainen päivä toi uusia ruumita, joille ei ollut säilytyspaikkaa.

Länsi-Meksikossa sijaitsevan Jaliscon osavaltion viranomaiset päätyivät eriskummalliseen, mutta heidän mielestään toimivaan ratkaisuun: ruumishuoneen pihalle vuokrattiin kylmäsäilytykseen soveltuva rekka.

Kaksi vuotta rekka ehti toimittaa virkaansa, kunnes viime viikolla se vietiin ruumishuoneen pihalta - täydessä lastissa, yli 150 ruumista kyydissään.

Rekka jätti jälkeensä haisevan vanan

Rekan eriskummallinen matka oli käynyt halki Guadalajaran alueen, ainakin jos alueiden asukkaiden hajuhaitoista kertovista valituksista  oli päätteleminen.

Ruumiita kuljettava rekka jätti jälkeensä pistävän hajun ja useita valituksia.

Rekan mystisen reittivalinnan syykin alkoi pikku hiljaa selvitä: ruumishuoneelta oli ilmeisesti annettu käsky siirtää rekka toisen kylmäsäilytysrekan tieltä pois. Rekan paikkaa vaihdeltiin sitä mukaan, kun eri naapurustoista tuli hajuvalituksia.

Lopulta 10 päivän huristelun jälkeen rekka palautui ruumishuoneen pihalle, jonka jälkeen useat ihmisoikeusjärjestöt ovat esittäneet järkytyksensä ruumiiden häpäisystä ja ruumishuoneen toiminnasta.

Ruumishuone kuitenkin tiukasti kiistää osallisuutensa tapahtumiin.

Nyt meksikolaisviranomaisilla onkin pulma ratkottavanaan: kuka antoi käskyn siirtää rekkaa?

Väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet

Rekasta on kuitenkin tahattomasti tullut eräänlainen symboli Meksikon väkivaltaisuuksille ja kuolemantapauksille. 

Pelkästään tämän vuoden heinäkuuhun mennessä Meksikossa on kuollut 18 994 ihmistä väkivaltaisuuksiin. Luku on 20 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Erityisesti Jaliscon osavaltio kärvistelee rumien tilastojen kärjessä: heinäkuuhun mennessä osavaltiossa oli kuollut 1243 ihmistä.

Yleensä kuolemantapaukset liittyvät jengirikollisuuteen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja