Hautaustoimiston johtaja kertoo, kuinka moni ruumis saattoi päätyä vääriin hautajaisiin New Yorkin hurjassa koronakeväässä: "Kerran etsimme yhtä henkilöä..."

Koronakriisi aiheutti New Yorkissa keväällä ruumiiden tulvan:"Oikeuslääkäri kielsi avaamasta ruumispusseja missään tilanteessa" 3:43
Katso hautausjohtajan poikkeuksellinen avautuminen koronatilanteesta yläpuolelta löytyvältä videolta.

Ahtaassa New Yorkissa korona levisi hyvin nopeasti ja arvaamattomasti. Hautaustoimiston johtaja kertoo, minkälainen kaaos kaupungissa vallitsi keväällä.

MTV-palvelussa tämän viikon maanantaina ja MTV3:lla 2. marraskuuta esitettävässä Trumpin Amerikan tulevaisuus -dokumentissa Mari Karppinen haastattelee newyorkilaisen hautaustoimiston johtaja Cheryl Newkirkiä, joka kertoo karua tarinaa siitä, kun virus levisi miljoonakaupunkiin.

Koronan takia hautaustoimistojen jonot kasvoivat järkyttäviksi.

Niin hautaustoimistoilla kuin sairaaloillakin on ollut vaikeuksia löytää kylmäsäilytyspaikkoja tuhansille ruumiille.

– Ruumiit eivät voi olla täällä viikkoja koska ne mätänevät. Jonot olivat niin pitkät, että ruumiit piti viedä tuhkattaviksi Pennsylvanian ja Delawaren osavaltioihin asti. Se on surullista, Newkirk kertoo.

"Ihmiset hakkasivat ovea ulkopuolella, se oli kamalaa"

Newkirk kertoo, että toimistolla oli pahimpaan aikaan niin kova kiire, että heidän oli lukittava ovet ja lakattava vastaamasta puhelimeen, jotta paperityöt saatiin tehtyä.

– Ihmiset hakkasivat ovea ulkopuolella, se oli kamalaa.

Ruumiita ei voitu koronan takia lainkaan käsitellä, eikä siksi myöskään tunnistaa.

– Oikeuslääkäri kielsi avaamasta ruumispusseja missään tilanteessa. Emme uskaltaneet avata pusseja koronaviruksen pelossa, mutta ruumiita ei tunnistettu.

Omaiset eivät voineet olla hautajaisissakaan varmoja, makasiko arkussa oikea ihminen.

– Kerran etsimme yhtä henkilöä. Sairaalalla oli oikea syntymävuosi, oikea kuukausi mutta väärä syntymäpäivä ja sama nimi. He eivät olleet varmoja, oliko se etsimämme henkilön ruumis. 

Katso maistiainen uutuusdokumentista yläpuolelta löytyvältä videolta.


Lue myös:

    Uusimmat