"Meillä on kova nippu" – Aho ja Teräväinen iskevät NHL:ssä tutun vastustajan kimppuun

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämä Carolina Hurricanes kohtaa NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tutun vastuksen.

Hurricanes iskee 1. kierroksella New York Islandersin kimppuun. Joukkueet kohtasivat myös viime keväänä. Tuolloin Carolina eteni jatkoon voitoin 4–2.

– Tuttu vastustaja. Islanders on kova nippu. Raivasivat itsensä pudotuspeleihin ja ovat kuumia. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen, Teuvo Teräväinen linjaa MTV Urheilulle. 

Joukkueet ovat toisilleen erityisen tuttuja myös samasta divisioonasta. Sebastian Aho kuvailee tulevaa vastustajaa "isokokoiseksi joukkueeksi".

Mathew Barzal on äärimmäisen hyvä luistelemaan ja käsittelemään kiekkoa. Suunnanmuutokset ovat nopeita. Esimerkiksi hänen kanssaan täytyy olla hereillä, Aho nostaa esiin.

26-vuotias kanadalainen iski runkosarjassa 80 pistettä. Hän oli Islandersin paras pistemies selvällä marginaalilla. 

Viime keväänä Carolina eteni aina konferenssifinaaliin asti. Florida Panthers oli kuitenkin parempi suoraan voitoin 4–0. 

Teräväisen mukaan Carolina on tänä keväänä entistä valmiimpi taistelemaan Stanley Cupista. 

– Paperilla meillä on kova nippu. Se pitää vielä saada pelaamaan yhteen. Mielestäni olemme onnistuneet siinä varsinkin loppukautta kohden, Teräväinen sanoo. 

– Mitään sellaista taikasanaa ei ole, että pitää tehdä tuo tai tuo juttu oikein. Se tulee olemaan pienistä asioista kiinni. 

"Huikea pelaaja"

Carolina oli aktiivinen kevään siirtorajalla. Joukkue vahvistui yhdellä siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä, kun hyökkääjä Jake Guentzel hyppäsi Pittsburghista hurrikaanipaitaan. 

Amerikkalaistähti on tullut joukkueeseen sisään näyttävästi. Hän ehti takoa runkosarjassa 17 Carolina-otteluun 25 tehopistettä. Guentzel on pelannut pääosin Ahon ketjukaverina.

– Huikea pelaaja. Luistelee hyvin, tekee maaleja, osaa syöttää. Ihan eliittitason pelaaja tähän liigaan, Aho kehuu. 

Guentzelin näyttävä sisääntulo ei ole varsinaisesti yllättänyt Ahoa. 

– Koskaan ei tietysti voi tietää, olen kyllä pelannut häntä vastaan, tiesin hänen tasonsa. 

Myös Jevgeni Kuznetsov liittyi Carolinan remmiin keväällä. Venäläistähden huhuiltiin pitkään jättävän Washingtonin taakseen.

– Pelimiehiä molemmat. Kentän ulkopuolella ainakin Kuznetsov on paljon äänessä, hauskuuttaa kaikkia. Kovia lisäyksiä meille. He ovat päässeet mielestäni pelitapaan aika hyvin mukaan, Teräväinen heittää.

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät sunnuntain vastaisena yönä. 

 

Lue myös:

    Uusimmat