Mainos

Meilahden sairaalassa kaksi eristyshuonetta ebolan varalta

Suomessa on varauduttu hyvin mahdollisiin ebolatartuntoihin. Varsinaista epidemiaa ei kuitenkaan pidetä todennäköisenä. 

Helsingin Meilahden sairaalan infektiosastolla on kaksi potilashuonetta, jotka voitaisiin ottaa käyttöön ebolapotilaiden hoidossa. 

 - Näihin huoneisiin on oma sisäänkäynti suoraan kadulta. Husin tiloissa voidaan hoitaa yhdestä viiteen ebolatartunnan saanutta kohtuullisen hyvin, muutoin tarvitaan lisätiloja, Hyksin infektiosairauksien klinikan osastonylilääkäri Veli-Jukka Anttila sanoo. 

Jos Suomeen tulisi lentokoneella potilas, jonka epäillään sairastavan ebolaa, infektioambulanssi kävisi hakemassa hänet lentokentältä hoitoon.   

Myös laboratoriovalmiuksia on nostettu. Pikatestillä vastaus ebolatartunnasta saataisiin vuorokauden sisällä. 

Näytteet tutkitaan Husin laboratoriossa, mutta esimerkiksi pikatestin vastaus lähetettäisiin varmistusnäytteisiin Ruotsin laboratorioon.  

Suomessa ei ole tarjolla lääkettä ebolaan. Hoito keskittyy hyvään perushoitoon. Viimeksi kesäkuussa lääkäreitä ja sairaanhoitajia koulutettiin tartuntavaarallisten potilaiden hoitoon. Samalla testattiin erilaisia suojapukuja. 

- Henkilökunnan suojaaminen on otettu varman päälle. Ei ole riskiä tartunnasta. Kosketuksesta tarttuvaa ebolaa varten on yksinkertaista suojautua.  

Anttilan mukaan tärkeintä on, että meillä varaudutaan ebolaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.